• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Likteņdārza jaunajā Saieta namā notiks pasākums ar reperu anša un Fiņķa uzstāšan

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 02:41, 17.03.2023


Likteņdārzā sestdien, 18.martā, plkst.20 notiks cikla "rap AKApella" pirmais pasākums ar reperu anša un Fiņķa uzstāšanos, informēja Kokneses fonda pārstāve Sanita Heinsberga.


Foto: LETA

Likteņdārza jaunajā Saieta namā ar Latvijā populāro reperu anša un Fiņķa uzstāšanos tiks aizsākts īpaša formāta pasākumu cikls "rap AKApella", kam pamatā būs repa teksti neierastā formātā, pauž Heinsberga.

Repa tekstu vēstījums ir blīvs, dinamisks un daudzslāņains, bagāts ar metaforām, atsaucēm un sižeta pagriezieniem, un ierasti tas tiek papildināts ar muzikālo pavadījumu noteikta ritmiskā zīmējuma ietvaros, kas daļēji novērš uzmanību no dziesmas teksta. "rap AKApella" pasākumu mērķis ir nodot vēstījumu tiešākā veidā, atklājot jaunas šķautnes, un ļaut tempa dinamiku un akcentus diktēt pašam izpildītājam.

Katrā "rap AKApella" cikla koncertā uzstāsies divi reperi, šo sestdien tie būs ansis un Fiņķis. Nākamais cikla pasākums plānots 15.aprīlī.

Biļetes pieejamas "bilesuserviss.lv".

2022.gada 18.augustā atklātais Saieta nams ir viens no centrālajiem objektiem Likteņdārzā un tas ir jauns kultūras un sabiedriskās dzīves centrs visā Aizkraukles novadā. Projekta autors ir arhitekts Andris Kronbergs un SIA "Arhis Arhitekti". Ēka telpiski veidota kā kalns vai tilta aizsākums, simboliski atainojot Likteņdārza ideju - no pagātnes uz nākotni. Līdz ar Saieta nama uzbūvēšanu īstenojies Kokneses fonda sen lolots mērķis - radīt modernu un arhitektoniski augstvērtīgu celtni, kas dod iespēju Likteņdārzam darboties visu gadu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Pasaule Laikraksts: Francijas uzņēmums turpina apkalpot Putina un Šoigu lidmašīnas

Francijas uzņēmums PGA pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā par spīti starptautiskajām sankcijām turpina apkalpot Krievijas diktatora Vladimira Putina, aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un citu augstu amatpersonu lidmašīnas, ziņo Francijas laikraksts "Le Parisien", kas atsaucas uz uzņēmuma bijušo augsta ranga menedžeri.

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".

Sabiedrība Ventspilī par 670 000 eiro ierīkos jaunu promenādi (+VIDEO)

Projekts paredz nodrošināt kāpu krasta aizsargjoslas dabas vērtību saglabāšanu un piekļuvi Baltijas jūras piekrastes pludmales zonai.

Sabiedrība Jelgavas pašvaldība turpina vērienīgus remontdarbus (+VIDEO)

Realizējot šo projektu, tiks sakārtota infrastruktūra pilsētā.