• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvija un Tanzānija pārrunā ekonomiskās sadarbības stiprināšanas iespējas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 20:35, 10.03.2023


Tanzānijas galvaspilsētā Dodomā piektdien Latvijas un Tanzānijas ārlietu ministriju pārstāvji politiskajās konsultācijās pārrunāja abu valstu ekonomiskās sadarbības stiprināšanas iespējas, informēja Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM).


Ilustratīvs foto.

ĀM Divpusējo attiecību direkcijas vadītājs Nils Jansons un Tanzānijas Ārlietu un Austrumāfrikas sadarbības ministrijas Eiropas un Amerikas departamenta direktore Suāhība Mendeme pārrunāja abu valstu attiecības, gan veicinot ekonomisko sadarbību, gan īstenojot pieredzes apmaiņu. Potenciālas sadarbības iespējas ir informācijas un komunikāciju tehnoloģiju un digitalizācijas nozarēs, kā arī augstākās izglītības, pārtikas pārstrādes un lauksaimniecības jomā.

Latvijas un Tanzānijas sadarbība veidojas plašākā Eiropas Savienības (ES) un Tanzānijas attiecībās, tādēļ 23. un 24.februārī aizvadītais ES un Tanzānijas biznesa samits tika minēts kā potenciāla platforma arī uzņēmējiem no Latvijas, kuri ir ieinteresēti izvērst sadarbību ar Tanzāniju.

Jansons vērsa uzmanību Krievijas agresijas Ukrainā bīstamajai ietekmei uz starptautisko kārtību. Lai novērstu agresijas nesodāmību, nepieciešama saliedēta rīcība starptautiskajās organizācijās, norādīja Latvijas pārstāvis.

Tika apspriesti arī ar klimata izmaiņām un citiem globāliem izaicinājumiem saistīti jautājumi, kur Latvija un Tanzānija var sadarboties dažādos starptautisko organizāciju formātos.

Sarunu partneri vienojās sagatavot saprašanās memorandu par politisko konsultāciju mehānisma izveidi, lai nākotnē tiktu uzturēts regulārs dialogs.

Vizītes laikā Latvijas delegācijas pārstāvji tikās ar ES delegācijas Tanzānijā un Austrumāfrikas valstu kopienā vadītāju, ANO rezidējošo koordinatoru Tanzānijā, Frīdriha Ēberta fonda rezidējošo direktori Tanzānijā un Tanzānijas Ārlietu un Austrumāfrikas sadarbības ministrijas pastāvīgo sekretāru.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.