• Alfs,
  • Bernadeta,
  • Mintauts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepājā notiks Manfeldes un Kamparas grāmatu atvēršanas svētki

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 08:39, 25.11.2022


Šodien plkst.18 Liepājas muzeja filiālē Kungu ielā 24 notiks Andras Manfeldes ceturtās dzeju grāmatas "Poēma ar mammu" un Intas Kamparas debijas krājuma "Svilpaunieces" atvēršanas svētki, aģentūru LETA informēja interjera muzeja "Hoijeres kundzes viesu nams" vadītāja Ieva Dzintare.



Abas literātes dalīsies pārdomās "vai viegli būt dzejniekam?" un ieskicēs nākotnes ieceres. Par muzikālo noskaņu rūpēsies mūziķis Viktors Boks.

Rakstniece Manfelde uzsver, ka grāmata "Poēma ar mammu" ir dzejas cikls, kas stāsta par viņas bērnību, kas pavadīta "Kalniešu" mājās netālu no Kuldīgas. Grāmatā ir atrodami ne tikai tādi svešvārdi un apvidvārdi, kā "kombikorms, kukunis, butele" un citi, bet arī tajā ietvertas atmiņas par dzimtas sievietēm.

"Manas bērnības notikumi, vai tas būtu ceļojums ar ķerru uz autoveikalu vai piena dzeršana no "spaņņa", šie bērnības pieredzējumi sakņojas mūsos visos un dzīves gaitā izaug tieši par tik lieliem un skaistiem kokiem, kur spēj nosēsties paradīzes putni," atzīst Manfelde.

Savukārt Kampara ir dzejniece, kas dzīvo starp "daudziem kokiem, plašiem klajumiem". Viņas dzeja ir kurzemnieciski tieša, bagātīgi piesātināta ar Kurzemes kolorīto rokrakstu, pauž izdevēji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Kriminālziņas Vēl vienā lietā tēvam par meitas izvarošanu piespriests mūža ieslodzījums

Zemgales apgabaltiesa aprīļa sākumā 43 gadus vecam vīrietim par seksuālu vardarbību pret savu mazgadīgo meitu un viņas izvarošanu piespriedusi bargāko soda mēru - mūža ieslodzījumu.

Kriminālziņas Latvijas pilsoni varētu izdot Spānijai. Ko viņš izdarījis?

Krāpšanas shēmā par viltotiem ieguldījumiem kaņepju ražotnēs aizdomās turēto Latvijas pilsoni varētu izdot Spānijai.

Sports Ostapenko Štutgartes «WTA 500» turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Noskovu

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā šodien tiksies ar čehieti Lindu Noskovu.

Sabiedrība Kā pareizi transportēt lielo sadzīves tehniku: speciālistu padomi (+VIDEO)

Mūsdienu elektroniskās iekārtas prasa rūpīgu apiešanos.