Latvijas lielākā ķirbja čempionātā uzvarējis 443 kilogramu smagais ķirbis

Interesanti fakti
VS.LV 16:13, 18.10.2024 0

"Latvijas lielākā ķirbja čempionātā" šogad uzvarējis Luīzas Neimanes ģimenes ķirbis no Kuldīgas novada, kura svars bija 443 kilogrami, bet apkārtmērs 402 un 340 centimetri.

 
Foto: LETA

Tikmēr otrajā vietā ierindojās Gundega Neimane 267 kilogramu ķirbis no Kuldīgas novada, bet trešajā vietā - Ingrīdas Kuzmickas 265 kilogramus smagais ķirbis.

Ceturtajā vietā ierindojās Elīzas Neimanes audzētais ķirbis, kas svēra 260 kilogramus, savukārt piektajā vietā godināta Ingrīda Kuzmicka ar 251 kilogramu ķirbi. Sesto vietu ieņēma Linda Kuzmicka ar 246 kilogramu smagu ķirbi, taču septīto vietu - Ginta Podziņa ar 236 kilogramu smagu ķirbi.

Šogad čempionātam bija pieteikti 30 ķirbji no deviņiem Latvijas novadiem - Ādažu, Dienvidkurzemes, Dobeles, Gulbenes, Kuldīgas, Limbažu, Saulkrastu, Siguldas un Ventspils novada.

Līdz šim čempionāta vēsturē Latvijā smagākais ķirbis ir svēris 574 kilogrami, un šo rekordista titulu 2018.gadā ieguva Luīzas Neimanes Kuldīgas novadā izaudzētais ķirbis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Latvijā ir izstrādāta programmatūra viltotu video atklāšanai (+VIDEO)

“Mākslīgā intelekta izmantošana piedzīvo uzvaras gājienu".

Interesanti fakti Veseli zobi ir vissvarīgākie mājdzīvniekam: ekspertе sniedz padomu (+VIDEO)

Izteikta zobakmens veidošanās ir ļoti aktuāla mazo suņu šķirņu pārstāvjiem.

Interesanti fakti Masks prezentē robotaksi un sola to ieviest līdz 2027.gadam

Tehnoloģiju magnāts miljardieris Īlons Masks ceturtdien prezentēji pašbraucošu robotaksi, prognozējot, ka tas būs pieejams lietotājiem līdz 2027.gadam.

Interesanti fakti 18 gadus vecs nepālietis kļūst par jaunāko, kas iekarojis visas 8000 m virsotnes

Vien 18 gadus vecais nepālietis Nima Rindži Šerpa trešdien kļuva par jaunāko alpīnistu, kurš sasniedzis visas 14 pasaules 8000 metru un augstākas smailes.