Latvijā 86% vecāku dod saviem bērniem kabatas naudu

Interesanti fakti
LETA 08:36, 22.09.2024 0

Lielākā daļa jeb 86% vecāku saviem bērniem vecumā no septiņiem līdz 17 gadiem regulāri vai laiku pa laikam dod naudu patstāvīgiem tēriņiem, secināts "SEB bankas" veiktajā aptaujā par kabatas naudu bērniem.

 
Foto: pixabay

Vien neliela daļa vecāku (5%) norāda, ka viņu atvases nopelna sev kabatas naudu paši, bet vēl 9% respondentu norādījuši, ka viņu bērniem kabatas naudas nav.

Aptaujas dati liecina, ka kabatas naudu ar noteiktu regularitāti, piemēram, reizi nedēļā vai mēnesī, saviem bērniem dod 42% vecāku, bet vēl 44% norādījuši, ka naudu dod laiku pa laikam.

Runājot par kabatas naudas apmēru, 46% vecāku norādījuši, ka summa mēnesī nepārsniedz 20 eiro, bet vēl 32% bērniem dod no 21 līdz 40 eiro mēnesī. Summu no 41 līdz 80 eiro mēnesī kā kabatas naudu savām atvasēm atvēl katrs septītais, bet vēl 6% vecāku norādījuši summu no 81 līdz 120 eiro.

Aptaujas dati liecina, ka 15% ģimeņu regulāri kopā ar bērniem izrunā finanšu jautājumus, budžeta plānošanu un naudas tērēšanu. Vēl ap 65% šos jautājumus izrunā laiku pa laikam un vien 20% vecāku norādījuši, ka velta šīm sarunām mazāk laika nekā vajadzētu.

Puse vecāku (50%), biežāk mammas, vienmēr seko līdzi tam, kā bērni tērē savu naudu, un zina par lielāko daļu pirkumu, ko veic viņu atvases. Vēl 41% aptaujāto norādīja, ka bērnu tēriņiem īsti neseko, bet dažreiz ieskatās, kas notiek bērnu maciņā. Un vēl 8% norādījuši, ka vispār neseko bērnu tēriņiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Šodien Valmierā atceras traģiskos 1944. gada notikumus (+VIDEO)

Pilsētas degšanas stāstu vairākus gadu desmitus noteica padomju propaganda.

Interesanti fakti Latvijā 65% autovadītāju bijuši iesaistīti ceļu satiksmes negadījumā

Latvijā 65% autovadītāju vismaz vienreiz bijuši iesaistīti ceļu satiksmes negadījumā, liecina "Carlsberg 0.0 atbildīgas braukšanas indeksa" aptaujas rezultāti.

Interesanti fakti Kā latvieši gatavo pārtikas krājumus ziemai (+VIDEO)

C vitamīni un daļēji B grupas vitamīni nav termiski stabili un saldēšanas laikā izzūd.

Lasiet arī

Ekonomika Finanšu ministrija: skaidrā naudā Latvijā apgrozās tikai 1 no 4 eiro (+VIDEO)

Eiropā un kopumā attīstītajās valstīs maksājumu kartes ir viens no vispopulārākajiem norēķinu veidiem gan tirgotāju, gan patērētāju vidū.

Ekonomika Latvijas iedzīvotāji jūtas finansiāli nedroši par savām vecumdienām

Gana liela daļa Latvijas iedzīvotāju nav pārliecināti par savu finansiālo stabilitāti pensijas vecumā - tikai katrs piektais nešaubās par savu finansiālo labklājību vecumdienās, bet vairāk nekā 40% aptaujāto jūtas nedroši, informēja "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Ekonomika Latvijas valsts obligācijas pārdotas 100 miljonu eiro apmērā

Konkurējošajā izsolē trešdien pārdotas iepriekš starptautiskajos tirgos emitētās valsts obligācijas 100 miljonu eiro apmērā, liecina biržas "Nasdaq Riga" sniegtā informācija.

Kriminālziņas Eiro viltojumu skaits pērn Latvijā pieaudzis par 40,4%

Latvijā eiro viltojumu skaits pagājušajā gadā salīdzinājumā ar 2022.gadu pieaudzis par 40,4%, informē Latvijas Banka.