• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jelgavas dome senā baznīcā atkal ierauga restorānu (VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 16:30, 15.05.2024


Virtuve ir aprīkota ar darbam nepieciešamajām iekārtām, kas ir lietotas, bet darba kārtībā.


Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis ir lieliska vieta.

Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs izsludinājis Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa restorāna un virtuves telpas ar aprīkojumu un pie objekta piegulošās zemes Akadēmijas ielā 1 nomas izsoli. Telpas tiek iznomātas ar mērķi restorāna vai kafejnīcas izveidei. Pretendenti pieteikumus izsolei aicināti iesniegt līdz 11. jūnijam.

Nomas telpas atrodas kultūrvēsturiskajā piemineklī Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī, kas ir viens no apmeklētākajiem tūrisma objektiem pilsētā. Virtuves telpu platība ir 59,6 kvadrātmetri, tā atrodas torņa 6. stāvā, savukārt restorāna telpas atrodas 8. stāvā ar kopējo platību 63,1 kvadrātmetrs. Restorānu ar virtuvi savieno kravas lifts trauku un gatavo ēdienu piegādei.

Telpas aprīkotas ar visām nepieciešamajām komunikācijām – elektroapgādi, ūdeni, kanalizāciju, ventilāciju, kondicionēšanu. Virtuve ir aprīkota ar darbam nepieciešamajām iekārtām, kas ir lietotas, bet darba kārtībā: elektriskā indukcijas plīts, elektriskā konvekcijas krāsns, nerūsējošā tērauda aukstais galds, nerūsējošā tērauda galds ar izlietni, nerūsējošā tērauda galds ar plauktu, dažādi nerūsējošā tērauda plaukti, trauku mazgājamā mašīna, mobilais kondicioniers, saliekama aukstumkamera ar plauktiem. Savukārt restorāns ir aprīkots ar 12 apmeklētāju galdiņiem. Tualetes telpa pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Aprēķinātā tirgus nomas maksas sākumcena ir 3,50 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa par vienu kvadrātmetru mēnesī, zemei – 10 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa par vienu kvadrātmetru mēnesī.

Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas zvanu tornis ir viens no apmeklētākajiem tūrisma objektiem Jelgavā. Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcu sāka celt 1574. gadā pēc Kurzemes un Zemgales hercoga Gotharda Ketlera pavēles. Tā bija viena no pirmajām no jauna uzceltajām luterāņu mūra baznīcām Eiropā un lielākā baznīca Zemgalē. Pēc baznīcas nopostīšanas 1944. gadā tā vairs netika atjaunota, tomēr zvanu tornis savu vietu saglabāja. 2010. gada novembrī pēc vērienīgiem rekonstrukcijas darbiem Sv. Trīsvienības baznīcas zvanu tornis atdzima jaunā veidolā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Jelgavā daži desmiti cilvēku protestē pret tirdzniecības centra būvniecību

Pret tirdzniecības centra būvniecību Lielupes krastā Jelgavā, netālu no pils, otrdienas vakarā protestē ap 20 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Sabiedrība Jelgavas Dzīvesziņas un arodu sētā notiks Zāļu tirdziņš (+VIDEO)

Savu piedāvājumu pārstāvēs mājražotāji un amatnieki, būs pieejama plaša spektra produkcija.

Kultūra Smilšu skulptūrās festivālā Jelgavā atveidos pasaules pasakas

Nedēļas nogalē, 8.jūnijā un 9.jūnijā, Jelgavā, Pasta salā, notiks festivāls "Summer Signs 2024", kurā 17 profesionāli tēlnieki no desmit valstīm smilšu mākslas darbos atklās savu interpretāciju par tēmu "Pasaules pasakas".