Jelgavas dome senā baznīcā atkal ierauga restorānu (VIDEO)

Interesanti fakti
VS.LV 16:30, 15.05.2024 0

Virtuve ir aprīkota ar darbam nepieciešamajām iekārtām, kas ir lietotas, bet darba kārtībā.

 

Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs izsludinājis Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa restorāna un virtuves telpas ar aprīkojumu un pie objekta piegulošās zemes Akadēmijas ielā 1 nomas izsoli. Telpas tiek iznomātas ar mērķi restorāna vai kafejnīcas izveidei. Pretendenti pieteikumus izsolei aicināti iesniegt līdz 11. jūnijam.

Nomas telpas atrodas kultūrvēsturiskajā piemineklī Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī, kas ir viens no apmeklētākajiem tūrisma objektiem pilsētā. Virtuves telpu platība ir 59,6 kvadrātmetri, tā atrodas torņa 6. stāvā, savukārt restorāna telpas atrodas 8. stāvā ar kopējo platību 63,1 kvadrātmetrs. Restorānu ar virtuvi savieno kravas lifts trauku un gatavo ēdienu piegādei.

Telpas aprīkotas ar visām nepieciešamajām komunikācijām – elektroapgādi, ūdeni, kanalizāciju, ventilāciju, kondicionēšanu. Virtuve ir aprīkota ar darbam nepieciešamajām iekārtām, kas ir lietotas, bet darba kārtībā: elektriskā indukcijas plīts, elektriskā konvekcijas krāsns, nerūsējošā tērauda aukstais galds, nerūsējošā tērauda galds ar izlietni, nerūsējošā tērauda galds ar plauktu, dažādi nerūsējošā tērauda plaukti, trauku mazgājamā mašīna, mobilais kondicioniers, saliekama aukstumkamera ar plauktiem. Savukārt restorāns ir aprīkots ar 12 apmeklētāju galdiņiem. Tualetes telpa pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Aprēķinātā tirgus nomas maksas sākumcena ir 3,50 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa par vienu kvadrātmetru mēnesī, zemei – 10 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa par vienu kvadrātmetru mēnesī.

Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas zvanu tornis ir viens no apmeklētākajiem tūrisma objektiem Jelgavā. Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcu sāka celt 1574. gadā pēc Kurzemes un Zemgales hercoga Gotharda Ketlera pavēles. Tā bija viena no pirmajām no jauna uzceltajām luterāņu mūra baznīcām Eiropā un lielākā baznīca Zemgalē. Pēc baznīcas nopostīšanas 1944. gadā tā vairs netika atjaunota, tomēr zvanu tornis savu vietu saglabāja. 2010. gada novembrī pēc vērienīgiem rekonstrukcijas darbiem Sv. Trīsvienības baznīcas zvanu tornis atdzima jaunā veidolā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Saturns šonedēļ būs vislielākais un spožākais

Milzu gāzes planēta būs opozīcijā, un nākamreiz šāda parādība būs novērojama tikai pēc gada.

Interesanti fakti Nīderlandē mācību stundās aizliegts izmantot mobilos tālruņus

Nīderlandē vidusskolās un pamatskolās mācību stundās no pirmdienas aizliegts izmantot mobilos tālruņus.

Interesanti fakti Šajā nedēļas nogalē Bauskā būs vērienīgi svētki (+VIDEO)

Šī gada pastaigu pavadīs sauklis "Cierē un laimē lidojumu ar gaisa balonu!"

Interesanti fakti Norvēģijas princese salaulājusies ar amerikāņu šamani

Norvēģijas karaļpāra vecākā meita Marta Luīze sestdien salaulājusies ar pašpasludināto amerikāņu šamani Dareku Veretu.

Lasiet arī

Ekonomika Par «Altum» līdzekļiem Jelgavā tiek realizēta mājokļu būvniecība (+VIDEO)

Pretendējot uz divistabu dzīvokli, kopējie bruto ienākumi nedrīkst pārsniegt 2437 eiro.

Sabiedrība Vairāk nekā 70% Jelgavas pašvaldības darbinieku ir sievietes

No visiem Jelgavas pašvaldībā pagājušajā gadā nodarbinātajiem aptuveni 71% bija sievietes, liecina Jelgavas pašvaldības publiskais pārskats par 2023.gadu.

Sabiedrība Jelgavas novada dome turpinās darbu bez priekšsēdētāja

Pagaidām Jelgavas novada dome turpinās darbu bez priekšsēdētāja, jo arī balsošanas otrajā kārtā trešdien domes priekšsēdētāju ievēlēt neizdevās.

Sabiedrība Rīgā strādā ap 35% jelgavnieku

Rīgā darbu ir atraduši aptuveni 35% strādājošo jelgavnieku, liecina Jelgavas pašvaldības publiskais pārskats par 2023.gadu.