Reņģēdāju festivāls notiks Salacgrīvā (+VIDEO)

Interesanti fakti
VS.LV 17:59, 14.05.2024 0

Tautā zināmas dziesmas un dejas, un visam pa vidu reņģe - cepta un grilēta.

 

18.maijā, pulksten 10.00 Salacgrīvā pie Ostas mājas jau septīto reizi startēs Reņģēdāju Festivāls. Notikuma galvenais uzdevums ir daudzināt piekrastes dzīves neatņemamo sastāvdaļu- reņģi.

Šopavasar festivāls skanēs uz folkmūzikas nots. Tautā zināmas dziesmas un dejas, un visam pa vidu reņģe - cepta un grilēta, mālos dedzināta un šokolādē viļāta. Reņģu maize un zupa ar reņģēm. Reņģe kā uzkoda pie alus un reņģe kā mugurkauls senioriem. Spēka cīņas stiprajiem, līdzsvara spēles veiklajiem un prāta vingrošana gudrajiem. Visu dienu Rakaru Murdiņš tiem, kas vēl bērni. Andele uz nebēdu, un katram reņģu spainītis par brīvu.

Salacgrīviešu iecienītā konditoreja jau nopietni gatavojas šīpavasara Reņģēdāju festivālam. Kā zina teikt tās īpašniece Liene Kalniņa, šogad gaidāms pārsteigums - ierauga trifeļu saldskābmaize ar reņģēm. Tā papildinās jau zināmo maizes klāstu, proti, rudzu maizi ar reņģēm.

Interesanti tas, ka kūpinātās reņģes nāk tieši no Salacgrīvas zivju apstrādes kompleksa, tātad - ar visaugstāko kvalitātes garantiju. Arī citās sortimenta grupās Liene sola daudz patīkamu pārsteigumu. Garšas kārpiņas kņudināšot trīs veidu grauzdiņi un divi dažādi kēksi. Viens būšot šokolādīgais - tāds visai neikdienišķs pārsteigums. Klasisko klaipiņu cienītāji tiks iepriecināti ar ierauga senču rudzu maizi, tāpat jauninājumi gaidāmi arī saldskābmaizes faniem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Masks prezentē robotaksi un sola to ieviest līdz 2027.gadam

Tehnoloģiju magnāts miljardieris Īlons Masks ceturtdien prezentēji pašbraucošu robotaksi, prognozējot, ka tas būs pieejams lietotājiem līdz 2027.gadam.

Interesanti fakti 18 gadus vecs nepālietis kļūst par jaunāko, kas iekarojis visas 8000 m virsotnes

Vien 18 gadus vecais nepālietis Nima Rindži Šerpa trešdien kļuva par jaunāko alpīnistu, kurš sasniedzis visas 14 pasaules 8000 metru un augstākas smailes.

Interesanti fakti Rīgas Porcelāna muzejā ikviens var apgūt seno amatu prasmi (+VIDEO)

Dekols ir dekorēšanas materiāls - uzlīme jeb līmpapīrs, kas apdrukāts ar keramikas krāsu.

Interesanti fakti ASV tiesa liek «Google» atvērt «Play Store» citiem veikaliem

ASV tiesa uzdevusi tehnoloģiju kompānijai "Google" atvērt savu "Android" lietotņu veikalu "Play Store" citiem veikaliem.

Lasiet arī

Sabiedrība Atbalsta 10,7 miljonu eiro valsts līdzfinansējumu Salacgrīvas tilta pārbūvei

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumu nodrošināt 10,718 miljonu eiro valsts budžeta līdzfinansējumu Salacgrīvas tilta pārbūvei.

Sabiedrība Salacgrīvas tilta pārbūvi potenciāli veiks piegādātāju apvienība «NB&Tilts»

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) konkursā Salacgrīvas tilta pārbūvei par potenciālo uzvarētāju atzīta personu apvienība "NB&Tilts", kuras sastāvā ir SIA "Nordes būve" un SIA "Tilts", ar piedāvāto līgumcenu 14,972 miljonu eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), informē LVC pārstāvji.

Ekonomika Salacgrīvas tilta pārbūves iepirkumā saņemti divi piedāvājumi

Salacgrīvas tilta pārbūves iepirkumā saņemti divi pretendentu finanšu piedāvājumi, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā.

Sabiedrība Tiltu pār Salacu pēc pārbūves nodos atpakaļ Limbažu novada pašvaldībai

Tiltu pār Salacu Salacgrīvā pēc tilta būvniecības un garantijas perioda plānots nodot atpakaļ Limbažu novada pašvaldības īpašumā, norādīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.