• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pētījums: Vairumam vecāku skolas izvēlē bērnam būtiska ir tās atrašanās vieta

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 14:59, 22.03.2024


Izvēloties skolu bērnam, 63% vecāku ir svarīgi, lai tā būtu pēc iespējas tuvāk mājām vai darbavietai, liecina pētījums par vecāku gaidām skolas izvēlē.



Mazāk vecāku kā svarīgus nosaukuši citus - skolas kvalitāti raksturojošus - rādītājus. 25% vecāku ir būtiski, lai skolas administrācija un skolotāji būtu profesionāli, bet 24% vecāku - lai skola piedāvātu plašas iespējas, piemēram, ārpusskolas aktivitātes, pagarinātās grupas, interešu izglītības pulciņus.

Labu materiāltehnisko nodrošinājumu, piemēram, telpu stāvoklis, moderno tehnoloģiju izmantošana mācību procesā, kā svarīgu atzīmējuši 23% vecāku. Vismazāk vecāku kā būtisku atzīmējuši drošu fizisko un emocionālo vidi - šādu viedokli pauduši 21% vecāku.

Liela daļa vecāku novērtējuši skolas sabiedrisko dzīvi, piemēram, svinīgo pasākumu vai ekskursiju norisi - aptaujā pozitīvi izteikušies 74% vecāku. Savukārt 72% vecāku kā atbilstošas novērtēja telpas izglītības iestādē.

Nedaudz mazāk - 69% vecāku - pozitīvi vērtē izglītības iestādes prasības pret skolēnu uzvedību un ētiku, kamēr ar prasībām pret skolēnu atzīmēm un sasniegumiem ir apmierināti 64% vecāku. Skolotāju kvalifikāciju atbilstoši līmenim novērtējuši 62% vecāku.

68% vecāku ir apmierināti ar bērnu skaitu klasē. 65% pozitīvi novērtē skolas materiāltehnisko nodrošinājumu, bet 64% - piedāvātās ārpusstundu iespējas.

Turpretim visvairāk skolas kritizētas par nepietiekami veltītu uzmanību caurviju prasmēm - šādu attieksmi pauduši 37% vecāku. Savukārt 35% vecāku uzskata, ka skola nevelta pietiekami daudz laika bērnu talantu izkopšanai.

33% vecāku vērtējumā, izglītības iestādē nav balanss starp akadēmiskajām un praktiskajām zināšanām, bet 32% vecāku uzskata, ka mācību programma ir neatbilstošā līmenī.

28% vecāku pauduši bažas, ka skolā nav droša fiziskā un emocionālā vide. 27% vecāku nav pārliecināti, ka skola viņu atvases pietiekami sagatavo tālākai dzīvei.

Labas atzīmes eksāmenos sagaida vien 10% respondenti. Vecākiem svarīgāk bijis, lai pēc skolas absolvēšanas viņu atvase gribētu mācīties un būtu labi sagatavoti tālākajai izglītības iegūšanai, kā arī spētu patstāvīgi pieņemt lēmumus, kritiski domāt un uzņemties atbildību par sevi un saviem lēmumiem.

Puse respondentu jeb 53% ir pārliecināti, ka skola pietiekami sagatavo bērnus tālākai dzīvei. Tikmēr 27% vecāku nav tik pārliecināti. Skeptiskāk noskaņoti bijuši vīrieši, vecāki Pierīgā un Zemgalē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Pirmais Latgales kongress notika 1917. gada 26. un 27. aprīlī (+VIDEO)

Rēzeknē pulcējās gan latviešu apdzīvoto novadu apvienošanās idejas piekritēji, gan pretinieku.

Interesanti fakti No maija stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Trešdien, 1.maijā, stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijā, VS.LV informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Interesanti fakti Maija pirmajās dienās sāks atslēgt apkuri RNP apsaimniekotajām mājām

Namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) maija pirmajās dienās sāks apkures atslēgšanu mājām, kas pieslēgtas centralizētajai siltumapgādei, informēja RNP.

Interesanti fakti Londonas centrā izbēguši armijas zirgi ievaino četrus cilvēkus (VIDEO)

Londonas centrā trešdien sava vaļā izkļuvuši pieci armijas zirgi, un ar to saistītos negadījumos ievainoti četri cilvēki, pavēstīja bruņotie spēki un ārkārtas dienesti.

Lasiet arī

Sabiedrība No nākamā mācību gada likvidēs Stalbes pamatskolu Cēsu novadā

No nākamā mācību gada likvidēs Stalbes pamatskolu Cēsu novadā, ceturtdien nolēma pašvaldības deputāti.

Sabiedrība Logina:Katrā skolā jāizveido skaidra sistēma drošas studiju vides nodrošināšanai

Katrā skolā jāizveido skaidru sistēmu, kurā vērsties, piemēram, seksuālas uzmākšanās gadījumos, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica kultūras ministre Agnese Logina (P), runājot par drošas studiju vides nodrošināšanu.

Sabiedrība Vidējās izglītības iestādēm dos tiesības rīkot iestājpārbaudījumus

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien nolēma virzīt izskatīšanai Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto likumprojektu par tiesībām vispārējās vidējās izglītības iestādēm rīkot iestājpārbaudījumus.

Sabiedrība Tiek apvienots bērnudārzs Priekulē un Virgas, audzēkņus pārvadās ar autobusu

"Tagadējie darbinieki varēs palikt un turpināt strādāt", - pauž vadītāja.