Ornitologi ziemā Latvijā novēroja 56 putnu sugas (+VIDEO)

Interesanti fakti
VS.LV 09:59, 12.02.2024 0

Akcijas mērķis ir saskaitīt putnus dārzā vai pie putnu barotavas.

 

Jau septīto gadu pēc kārtas aizvadīta Latvijas Ornitoloģijas biedrības akcija "Ziņo par putniem dārzā". Šoziem pie barotavām 278 vietās Latvijā novēroti 10 294 putni, pārstāvot 56 putnu sugas.

Visdaudzskaitlīgāk ziņotās sugas šoziem ir lielā zīlīte (2154 putni), lauku zvirbulis (1863 putni), zaļžubīte (750 putni), mājas zvirbulis (649 putni), dzeltenā stērste (513 putni), svilpis (501 putns), zilzīlīte (421 putns), pelēkā vārna (363 putni), meža pīle (334 putni) un sīlis (159 putni).

"Sakām paldies ikvienam, kurš ne tikai vēroja putnus, bet arī rūpīgi un pacietīgi ziņoja par novēroto - gan ievadīja vērošanai atvēlētās stundas precīzu laiku, gan pierakstīja piezīmēs detaļas par novēroto. Īpašs paldies tiem, kuri bija neatlaidīgi pat tad, ja negaidīti saskārās ar tehniskām neērtībām ziņošanas portālā, kas pašreiz tiek pilnveidots, bet neatmeta ar roku un sūtīja individuālu ziņu mums uz e-pastu. Visi dati ir apkopoti un ņemti vērā," akcijas dalībniekiem pasakās Latvijas Ornitoloģijas biedrības pārstāve Agnese Gaile.

Akcijas mērķis ir saskaitīt putnus dārzā vai pie putnu barotavas, ziņojot par tiem dabas novērojumu portālā vai mobilajā lietotnē Dabasadati.lv. Ideja par akciju "Ziņo par putniem dārzā" aizgūta no Lielbritānijas, kur putnus dārzos ziemā skaita kopš 1979.gada. Akcija Latvijā norisinās jau sesto gadu, vienlaikus ar šādu pašu aktivitāti kaimiņvalstīs un citviet Eiropā

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Reņģēdāju festivāls notiks Salacgrīvā (+VIDEO)

Tautā zināmas dziesmas un dejas, un visam pa vidu reņģe - cepta un grilēta.

Interesanti fakti Tiks izsolīta ekskluzīva sala Baltijas jūrā ar apbūves tiesībām (VIDEO)

Pirmdien, 20.maijā, sāksies izsole vienīgajai 100% privātīpašumā esošajai Baltijas jūras salai ar apbūves tiesībām. Tās sākumcena būs 480 000 eiro.

Interesanti fakti Muzeju nakts laikā braucieni ar vilcienu izmaksās uz pusi lētāk

Ikgadējā muzeju pasākuma “Muzeju nakts” laikā, 18. maijā, vilcieniem, kas no plkst. 18.00 līdz pusnaktij atradīsies ceļā, pilnas cenas viena brauciena elektroniskajām un drukātajām biļetēm tiks piešķirta 50% atlaide, informēja VS.LV AS “Pasažieru vilcienā”.

Interesanti fakti Dzimstība Latvijā joprojām ir vairāk nekā uz pusi zemāka par mirstību

Šī gada pirmajos trīs mēnešos dzimstības lejupslīde turpinās, un reģistrēti 3154 jaundzimušie - par 267 jeb 7,8% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, kad piedzima 3421 bērns, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā un Eiropā apdraudētie mazie ķīri iecienījuši Baltijas jūras ūdeņus

Latvijā un Eiropā apdraudētie mazie ķīri iecienījuši Baltijas jūras ūdeņus, informē Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) "LIFE REEF" projekta koordinatore Gunta Gabrāne.

Sabiedrība Latvijā sarūk gan mežu, gan lauku putnu populācijas

Latvijā sarūk gan mežu, gan lauku putnu populācijas, informē Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB).