• Elga,
  • Elgars,
  • Helga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


14 absolūti neticami fakti, kas pamatīgi šokēs. Nr.12 liks novelties no krēsla!

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 19:33, 30.07.2023


Pasaulē notiek visneiedomājamākās lietas...



1. Kāds uz nāvi notiesāts noziedznieks ASV Džordžijas štatā dažas stundas pirms nāvessoda izpildīšanas mēģināja izdarīt pašnāvību. Viņš tika izglābts, izārstēts un sods izpildīts ar nedēļas nokavēšanos.

Sleeping on your stomach gives you erotic dreams | Daily Mail Online

2. Ieradums gulēt visu nakti no vietas nostiprinājās tikai pirms 200 gadiem. Pirms tam bija ierasts gulēt divas reizes dienā. Starp pirmo un otro miega reizi cilvēki strādāja vai lasīja. Saskaņā ar zinātniskiem pētījumiem, pēdējos gados arvien vairāk cilvēku atgriežas pie šī vecā “divu reižu” miega.

Flatiron Building Auction Date Set for May 23 After Botched Sale – Commercial Observer

3. Ņujorkas ēka "Flatiron" kļuva slavena uzreiz pēc tās uzcelšanas. Iemesls bija tāds, ka ēkas asais leņķis rada īpašu gaisa plūsmu kustību, kā rezultātā mazākā vēja brāzma acumirklī paceļ garāmejošo sieviešu svārkus. Rezultātā pie "Gludekļa" sāka "dežurēt" jauniešu pūļi, kurus nācās pat izklīdināt ar policijas palīdzību.

4. Otrā pasaules kara laikā Bils Tute uzlauza vācu šifrēšanas mašīnu "Lorenz", izmantojot tikai pildspalvu un papīru. Tute mašīnu nekad nebija redzējis un izmantoja vāciešu kļūdu, kuri nejauši nosūtīja vienu un to pašu šifru divreiz. Šī epizode tiek uzskatīta par vienu no lielākajiem 20.gadsimta intelektuālajiem sasniegumiem.

Shooting - Paris 2024

5. Profesionālajā šaušanā alkohols tiek uzskatīts par dopingu, kas ļauj uzlabot sniegumu: iedzeršana mazina stresu, šāvēja pulss palēninās, un tas ļauj labāk mērķēt.

What Does the Bible Say about Swearing and Cursing?

6. Holandiešu lamuvārdi visbiežāk ir saistīti ar slimībām. Tā vietā, lai sauktu cilvēku par nelieti vai visādi apsaukātu, šajā valstīi novēlēs, lai cilvēks saslimst ar kaut ko briesmīgu - vēzi, bakām, holēru, tuberkulozi utt.

At-home brain stimulation: Brain zapping devices to improve focus grow in popularity

7. Izrādās, vājas elektriskās strāvas ietekme uz smadzenēm var uzlabot cilvēka matemātiskās spējas, un efekts būs jūtams līdz pat pusgadam. Pateicoties šim atklājumam nākotnē varētu būt iespējams palīdzēt tiem līdz pat 20% cilvēku, kuri lielākā vai mazākā mērā cieš no diskalkulijas - rēķināšanas grūtībām.

8. Otrā pasaules kara laikā Polijas armijas karavīri "savervēja" Sīrijas brūno lāci. Viņi nosauca dzīvnieku par Vojteku, iemācīja viņam dzert, smēķēt cigaretes un gulēt teltī. Vojteka pienākumos ietilpa smagu munīcijas kastu pārnēsāšana un pat šāviņu pienešana kaujas laukā.

Top 10 biggest lottery wins in Australian history | Daily Telegraph

9. 1992.gadā matemātiķis Stefans Mandels, piesaistot grupu austrāliešu investorus, izvirzīja sev mērķi par katru cenu laimēt Nacionālās loterijas džekpotu. Viņi ieguldīja 5 miljonus dolāru loterijas biļetēs (1 dolārs par biļeti), lai nosegtu gandrīz visas iespējamās kombinācijas, un laimēja 27 miljonus dolāru.

Biography of Louis Pasteur, French Biologist and Chemist

10. Kad Luiss Pastērs un viņa līdzstrādnieki izstrādāja vakcīnu pret trakumsērgu, viņu starpā bija noruna: ja kāds no pētniekiem inficētos, viņu jānogalina ar šāvienu galvā. Pat ja inficējies būtu pats Pastērs...

How Much Money Is a Billion Dollars?

11. Tikai 8% visas pasaules valūtu ir fiziska nauda. Pārējā pastāv vienīgi datoros.

12. Meksikā populārā zupa jeb sautējums "posolé" sākotnēji tika gatavota no cilvēku gaļas, kas vēlāk tika aizstāta ar cūkgaļu, jo tā garšas ziņā visvairāk līdzinās cilvēka gaļai.

The Best GPS Devices for 2023 | PCMag

13. Visi GPS navigācijas ierīces, kas tiek pārdoti civiliedzīvotājiem, ir ieprogrammētas tā, lai pašas izslēgtos, ja ātrums pārsniedz 1200 jūdzes stundā (aptuveni 1931 km/h). Tas tiek darīts, lai navigatorus nevarētu izmantot starpkontinentālo ballistisko raķešu vadīšanai.

14. 2006.gadā kāds "Coca-Cola" darbinieks saviem bosiem izzaga dzēriena recepti un mēģināja to pārdot "Pepsi". Konkurējošais uzņēmums ne tikai noraidīja piedāvājumu, bet arī ziņoja FIB un brīdināja "Coca-Cola" vadību.

Rolands Cers


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas IT klasteris kopā ar augstskolām sagatavo strādniekus tautsaimniecībai

Šobrīd vien 15% uzņēmumu piedāvā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju prasmju mācības.

Sabiedrība Atbalsta ieceri iesaldēt atalgojumu valsts un pašvaldību uzņēmumu vadībai

Ar grozījumiem iecerēts uz laiku apturēt valsts un pašvaldību uzņēmumu valdes un padomes locekļu atlīdzības pieaugumu, nosakot, ka tas nākamajos divos gados - no 2025.gada 1.janvāra līdz 2026.gada 31.decembrim - nedrīkst pārsniegt šā gada 31.augustā noteikto apmēru.

Pasaule Samits Rīgā pulcēs delegācijas no aptuveni 40 pasaules valstīm

Samits tiek rīkots, lai vairotu starptautiskās sabiedrības izpratni un atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās.

Sabiedrība Aizliegs jaunāko klašu skolēniem izmantot mobilos telefonus!

Saeimas Prezidija apstiprinātajā 10.oktobra sēdes darba kārtībā ir 23 jautājumi.