«Boeing» darbinieki noraida vienošanos par algu palielināšanu un turpina streiku

Ekonomika
LETA 10:00, 24.10.2024 0

ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" darbinieki Sietlas reģionā trešdien noraidīja kompānijas jaunāko piedāvājumu algu palielināšanai un paziņoja par streika turpināšanu.

 

Šo sākotnējo vienošanos noraidījuši gandrīz divas trešdaļas jeb 64% arodbiedrības locekļu.

Aptuveni 33 000 "Boeing" mehāniķu streiku sāka 13.septembrī, pieprasot algu paaugstināšanu un pirms desmit gadiem atcelto tradicionālo pensiju atjaunošanu.

Panāktā sākotnējā vienošanās ietvēra algu paaugstināšanu par 35% četru gadu laikā un vienreizēju prēmiju 7000 dolāru apmērā jauniem darbiniekiem, kas pievienojas uzņēmumam, bet tradicionālo pensiju atjaunošanu tomēr neietvēra.

Darbinieki vēlējās algu palielinājumu par 40%.

Streikojošie mehāniķi veic uzņēmuma vispieprasītāko lidmašīnas modeļu "737 Max", kā arī "777" un kravas lidaparātu "767" montāžu rūpnīcās Rentonā un Everetā.

Kā ziņots, "Boeing" šogad trešajā ceturksnī cietis zaudējumus 6,2 miljardu dolāru apmērā, tādējādi reģistrējot visu laiku otrus lielākos ceturkšņa zaudējumus kompānijas vēsturē.

Uzņēmums šos zaudējumus skaidro ar ražošanas problēmām un ieilgušo strādājošo streiku Sietlas reģionā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Asociācija: Gandrīz pilnībā apstājies komercīpašumu investīciju tirgus

Pie pašreizējā EURIBOR likmju līmeņa gandrīz pilnībā ir apstājies komercīpašumu investīciju tirgus, un darījumi ar A klases biroju ēkām nav notikuši jau divus gadus, aģentūrai LETA pauda Nekustamo īpašumu attīstītāju alianses (NĪAA) vadītājs Ints Dālderis, kurš ir arī Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) padomnieks Eiropas Savienības fondu jautājumos.

Ekonomika SVF samazina Latvijas IKP izaugsmes prognozes

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) samazinājis Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes prognozi šim un nākamajam gadam, liecina otrdien publiskotais SVF jaunākais pārskats par pasaules ekonomikas perspektīvām ("World Economic Outlook").

Ekonomika Plāno pārskatīt Latvijas valsts autoceļu attīstības stratēģiju līdz 2040.gadam

Satiksmes ministrija (SM) plāno pārskatīt Latvijas valsts autoceļu attīstības stratēģiju laika posmam līdz 2040.gadam.

Ekonomika Varakļānu novadā sākās būvniecība (+VIDEO)

Līdz 2009. gadam pilsēta ietilpa Madonas rajonā.

Lasiet arī