Latvijā bāzētā aviokompānija saņēmusi atļauju lidojumiem uz ASV

Ekonomika
VS.LV 12:41, 23.10.2024 0

Latvijā bāzētā aviokompānija "SmartLynx Airlines" saņēmusi ASV Federālās aviācijas administrācijas piešķirto Ārvalstu gaisa transporta operatora sertifikātu, kas ļauj "SmartLynx" sākt lidojumus uz un no ASV, kā arī to teritorijā, informē "SmartLynx" pārstāvji.

 
Foto: LETA

Sertifikāts apliecina, ka "SmartLynx" flotē esošās lidmašīnas, kas reģistrētas Latvijā, atbilst ASV noteiktajiem augstajiem standartiem un regulām. Pateicoties saņemtajai sertifikācijai, "SmartLynx" varēs nodrošināt nepieciešamo kapacitāti aviokompānijām, kas veic lidojumus uz ASV un no tā.

Kompānijā atgādina, ka pērn ASV Federālās aviācijas administrācija pabeidza Civilās aviācijas aģentūras (CAA) auditu, piešķirot Latvijai pirmo kategoriju. Piešķirtā kategorija ļauj Latvijā reģistrētiem gaisa kuģu operatoriem, tostarp, "SmartLynx", uzsākt pasažieru lidojumus ASV aviokompānijām un komerciālos lidojumus uz ASV, tostarp no citu valstu lidostām.

Kopš 2019.gada "SmartLynx" veic lidojumus uz un no ASV atbilstoši Maltas gaisa transporta sertifikācijai (AOC). Tagad lidmašīnas, kas reģistrētas atbilstoši Latvijas gaisa transporta sertifikācijai, arī ir tiesīgas veikt šos lidojumus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Vai Latvijai pietiks dabasgāzes šai ziemai – skaidro eksperti (+VIDEO)

Iedzīvotāji jau atzīst, ka iespējams kavēs ikmēneša komunālo maksājumu apmaksas termiņus.

Ekonomika Asociācija: Gandrīz pilnībā apstājies komercīpašumu investīciju tirgus

Pie pašreizējā EURIBOR likmju līmeņa gandrīz pilnībā ir apstājies komercīpašumu investīciju tirgus, un darījumi ar A klases biroju ēkām nav notikuši jau divus gadus, aģentūrai LETA pauda Nekustamo īpašumu attīstītāju alianses (NĪAA) vadītājs Ints Dālderis, kurš ir arī Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) padomnieks Eiropas Savienības fondu jautājumos.

Ekonomika SVF samazina Latvijas IKP izaugsmes prognozes

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) samazinājis Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes prognozi šim un nākamajam gadam, liecina otrdien publiskotais SVF jaunākais pārskats par pasaules ekonomikas perspektīvām ("World Economic Outlook").

Ekonomika Plāno pārskatīt Latvijas valsts autoceļu attīstības stratēģiju līdz 2040.gadam

Satiksmes ministrija (SM) plāno pārskatīt Latvijas valsts autoceļu attīstības stratēģiju laika posmam līdz 2040.gadam.

Lasiet arī

Interesanti fakti Kāpēc lidmašīnas aiz sevis atstāj baltas svītras un kāpēc tas ir bīstami Zemei

Pētnieki ir noskaidrojuši, ka lidmašīnu atstātās svītras mainās, attīstoties tehnoloģijām, un tas negatīvi ietekmē planētas klimatu.

Ekonomika «Boeing» piekrīt atzīt vainu, lai izvairītos no kriminālprocesa par avārijām

Kompānija "Boeing" atzīs savu vainu kriminālajā apsūdzībā krāpšanā, kas saistīta ar divām lidmašīnu "737 Max" avārijām, kurās gāja bojā 346 cilvēki.

Ekonomika SM izstrādājusi Latvijas aviācijas nozares prioritātes līdz 2050.gadam

Satiksmes ministrija (SM) izstrādājusi konceptuālo ziņojumu par Latvijas aviācijas nozares ilgtermiņa stratēģiskajām prioritātēm līdz 2050.gadam, liecina informācija Tiesību aktu portālā.

Ekonomika Aviokompāniju pārvadāto pasažieru skaits šogad sasniegs rekordaugstu līmeni

Aviokompānijas pasaulē šogad pārvadās rekordlielu pasažieru skaitu, kā arī gūs visu laiku lielākos ieņēmumus, pirmdien prognozē Starptautiskā Gaisa satiksmes asociācija (IATA).