Latgalē tiek īstenots investīciju projekts 60 000 000 eiro vērtībā (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 12:16, 22.10.2024 0

pašvaldība uzsvēra, ka ir nepieciešama finansējuma novirzīšana valsts policentriskai attīstībai.

 

Latvijas valdība atbalstīja projektu, ko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības vadība jau vairākkārt norādījusi kā vienu no prioritārajiem visa Latgales reģiona attīstībai, 2025. gada Latvijas valsts budžeta projektā paredzot līdzekļus autoceļa A6 Daugavpils-Nīcgale pilnīgai atjaunošanai.Daugavpils valstspilsētas pašvaldība pēdējo gadu laikā vairākkārt vērsusies nozaru ministrijās, paužot gatavību īstenot vairākus pilsētai un reģionam nozīmīgus augstas gatavības investīciju projektus transporta infrastruktūras attīstības jomā.

Savās vēstulēs pašvaldība uzsvēra, ka ir nepieciešama finansējuma novirzīšana valsts policentrisku attīstību sekmējošu investīciju projektu īstenošanai, tādējādi risinot reģioniem būtiskākos dienaskārtības jautājumus un īstenojot pašvaldībās sniegto pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošanai nepieciešamos investīciju projektus, kam ilgstoši nav radusies iespēja piesaistīt ārējo finansējumu. Pašvaldība, ņemot vērā savos ilgtermiņa un vidēja termiņa plānošanas dokumentos noteiktās prioritātes un mērķus, balstoties uz šodienas attīstības izaicinājumiem un nepieciešamību rast tiem risinājumus, ir izstrādājusi tehnisko dokumentāciju vairākiem investīciju projektiem, t.sk. mobilitātes, sasniedzamības uzlabošanas, kā arī pakalpojumu infrastruktūras attīstībai, kā galvenos minot projektus “Satiksmes pārvada ar pievedceļiem izbūve Smiltenes un Kandavas ielu rajonā Daugavpilī”, “Vienības tilta pāri Daugavas upei pārbūve, Daugavpilī” augsto gatavības pakāpi, kā arī uzsverot valsts īpašumā esošā galvenā autoceļa A6 posma no Daugavpils līdz Nīcgalei kritisko tehnisko stāvokli.

Kontekstā ar Pašvaldības vēstulēs minēto par valsts galvenā autoceļa A6 Rīga - Daugavpils - Krāslava - Baltkrievijas robeža (Patarnieki) (turpmāk – autoceļš A6) posma Nīcgale - Daugavpils slikto tehnisko stāvokli, Satiksmes ministrija sadarbībā ar VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (turpmāk – LVC) speciālistiem ir izstrādājusi būvprojektus valsts galvenā autoceļa A6 posmu km 201,56 - 212,20, km 212,20 - 223,90, km 232,21 - 238,55 pārbūvei. Uzklausot pašvaldības argumentāciju, finansējumu projekta īstenošanai iekļauts nākamā gada valsts budžeta projektā.

Šādu lēmumu komentē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš: “Esmu pārliecināts, ka par daudzjoslu ceļa remontu sapņoja katrs, kurš kaut reizi ir braucis pa šo ceļu pēdējo 25 gadu laikā. Projekta īstenošana uzlabos satiksmi ar galvaspilsētu, mēs kļūsim sasniedzamāki un komfortablāki. Gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tranzītam. Bet, kur ir labi ceļi un tranzīts, -pilsētās tiek radītas jaunas ražotnes un sāk kūsāt dzīvība! Tieši šī iemesla dēļ šis projekts bija viena no manas komandas darba prioritātēm.

Tagad ir atlikušas nianses - projektēšanas noslēguma stadijā ņemt vērā novada teritorijas iedzīvotāju intereses, kuriem būs nepieciešamas apgriešanās vietas. Par to jau vienojāmies ar Latvijas Valsts ceļiem (LVC). Līdz šī gada beigām LVC izsludinās iepirkuma procedūru būvdarbu veikšanai.”

Projekta pirmajā kārtā paredzēts atjaunot autoceļu no Daugavpils un apvedceļu sazarojumus. Kopējais investīciju apjoms, kas tiks ieguldīts uz Daugavpili vedošo ceļu infrastruktūrā, būs aptuveni 60 miljoni eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperti: bezpilota pašizgāzēji varētu darboties Latvijā (+VIDEO)

Automatizēts kravas auto pārvadā preces ar ātrumu, kas optimizē degvielas patēriņu.

Ekonomika Pie Rīgas lidostas notiek «Rail Baltica» estakāžu izbūve

Pie Rīgas lidostas notiek dzelzceļa projekta "Rail Baltica" estakāžu būvdarbi Rīgas un Mārupes virzienos no topošās pasažieru termināla ēkas, informēja par "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) pārstāvji.

Ekonomika Latvijā faktiskā bezdarba līmenis septembrī samazinājies līdz 6,6%

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad septembra beigās bija 6,6%, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Ekonomika «Boeing» ar darbiniekiem panāk sākotnējo vienošanos ieilgušā streika izbeigšanai

ASV aviobūves uzņēmums "Boeing" un Sietlas reģionā streikojošie darbinieki panākuši sākotnējo vienošanos, lai izbeigtu vairāk nekā mēnesi ilgušo streiku.

Lasiet arī

Kultūra «‎Latgaļa ni Reiga»‎: par ko dzied vietējie reperi (+VIDEO)

"Mums visi lamuvārdi izskan ikdienā un līdz lirikām nemaz neaiziet".

Sabiedrība Politoloģe skaidro zemo vēlēšanu aktivitāti Latgalē

Zemā vēlēšanu aktivitāte Latgalē varētu būt skaidrojama ar reālā iedzīvotāju skaita neatbilstību reģistrētajam, tādu viedokli pauda Rīgas Stradiņa universitātes lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle, komentējot zemo vēlētāju aktivitāti Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Ekonomika OECD publiskos ieteikumus Latgales ekonomiskās attīstības sekmēšanai

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) pēc vizītes Latgalē rudenī plāno publiskot ieteikumus reģiona ekonomiskās attīstības sekmēšanai, pastāstīja Balvu novada domes un Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs (Latgales partija).

Kultūra «Prūjam juoīt»: ir jauns hīts no Borowa MC (+VIDEO)

Latgales grupa ienes tautasdziesmas motīvu.