Latvijas IT klasteris kopā ar augstskolām sagatavo strādniekus tautsaimniecībai

Ekonomika
VS.LV 17:24, 09.10.2024 0

Šobrīd vien 15% uzņēmumu piedāvā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju prasmju mācības.

 

Lai mūsdienu ekonomikā palīdzētu attīstīt Latvijas komersantu konkurētspēju, Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skola sadarbībā ar Latvijas IT klasteri un Ventspils Augsto tehnoloģiju parku aicina uzņēmējus pilnveidot darbinieku digitālās prasmes ar Eiropas Savienības atbalstu. Pirmās mācības sāksies jau šī oktobrī, piedāvājot apgūt gan praktiskas, gan teorētiskas zināšanas.

Eiropas Savienība uzsver digitālo prasmju attīstības būtisko nozīmi kā galveno inovācijas, ekonomiskās izaugsmes un konkurētspējas virzītājspēku. Kā liecina Digitālās ekonomikas un sabiedrības indekss, Latvijas iedzīvotāju digitālās prasmes ir salīdzinoši zemas – tikai 51% iedzīvotāju tās ir vismaz pamatlīmenī.

Arī profesionālajā vidē Latvija saskaras ar digitālo prasmju trūkumu, ierindojoties 23. vietā Eiropas Savienībā pēc tehnoloģiju integrācijas uzņēmumos. Vien 15% Latvijas uzņēmumu saviem darbiniekiem piedāvā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju prasmju mācības. Prognozes liecina, ka līdz 2025. gadam aptuveni 90% darbavietu būs nepieciešamas noteikta līmeņa digitālās prasmes.

Komersanti saviem darbiniekiem var piedāvāt jaunu zināšanu apguvi šādās profesionālās pilnveides jomās:

-mākslīgais intelekts;

-e-komercijas izstrāde un starptautiskā integrācija;

-vispārēja personas datu aizsardzība;

-digitālā transformācija un digitālā pārveide;

-datu analīze un vizualizācija;

-korporatīvā ilgtspēja;

-kiberdrošība un tās specializācijas.

“Mākslīgais intelekts kā tehnoloģisks rīks ir un būs arvien nozīmīgāks risinājums un atbalsts mūsdienu profesionālās dzīves pilnveidošanā. Tādēļ jau šodien, tuvāko gadu vai pat mēnešu laikā katram profesionālim ir svarīgi apgūt un attīstīt savas prasmes mākslīgā intelekta rīku lietderīgai un prasmīgai izmantošanai ar ilgtspējīgu mērķi – savu ikdienas darba procesu efektivizēšanai un konkurētspējas stiprināšanai Latvijā un ārpus tās,” vietnei labsoflatvia.lv uzsver kursa “Mākslīgais intelekts un finanšu vadība” docents Edgars Voļskis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Finanšu iestādes informēs VID par skaidras naudas darījumiem virs 750 eiro

Valsts ieņēmumu dienests (VID) turpmāk no kredītiestādēm un maksājumu pakalpojumu sniedzējiem saņems informāciju par skaidras naudas darījumiem bankomātos vērtībā virs 750 eiro vienā darījumā, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) izstrādātie grozījumi likumā "Par nodokļiem un nodevām".

Ekonomika Nākamgad paaugstinās akcīzes nodokļus

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".

Ekonomika Nav pamata uzskatīt, ka dzīves dārdzības jomā situācija pasliktinājusies

Galvenais ekonomists Luminor Pēteris Strautiņš par inflācijas datiem septembrī.

Ekonomika Valdība atbalstīja pienākumu bankām veikt solidaritātes iemaksu

Valdība otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) ir sagatavoto Solidaritātes iemaksas likumprojektu, kas noteiks pienākumu Latvijā reģistrētām kredītiestādēm un citu valstu kredītiestāžu filiālēm turpmākos trīs gadus veikt solidaritātes iemaksu.

Lasiet arī

Ekonomika Par depozīta sistēmā nodotajiem iepakojumiem varēs atgūt desmit centus

Par depozīta sistēmā nodotajiem iepakojumiem iedzīvotāji varēs atgūt 0,10 eiro, liecina Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie depozīta sistēmas darbības noteikumi.

Ekonomika Darījumu skaits ar privātmājām Rīgā un Rīgas apkārtnē pērn samazinājies par 6,5%

Darījumu skaits ar privātmājām Rīgā un Rīgas apkārtnē pērn samazinājies par 6,5%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" Latvijas nekustamo īpašumu tirgus 2019.gada pārskatā.

Sabiedrība Latvijā veidos digitālo inovāciju centrus

Latvijā 2021.gadā plānots izveidot digitālo inovāciju centru tīklu, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Sabiedrība Ar kampaņu "#plussnevismīnuss" aicina atbalstīt Latvijas uzņēmējus

Vairāki Latvijas uzņēmēji apvienojušies, lai sadarbībā ar mārketinga komunikācijas aģentūru "Alpha" radītu sociālo kampaņu "#plussnevismīnuss", kas cīnoties ar Covid-19 pandēmijas izraisītajām sekām, krīzes apstākļos mudina īpaši atbalstīt pašmāju uzņēmējdarbību, aģentūru LETA informēja kampaņas pārstāve Vineta Pigite.