Vairāk nekā tūkstotis cilvēku bezmaksas apgūst jaunas tehnoloģijas (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 17:16, 27.09.2024 0

Lekciju tēmas sniedz visaptverošu ieskatu IT nozarē un praktiskas zināšanas, ko var izmantot gan profesionālajā darbā, gan ikdienā.

 

Bezmaksas mācību programmā "Iepazīsti tehnoloģijas" šobrīd saņemti jau vairāk nekā 1000 pieteikumi no visas Latvijas. Tā paredzēta ikvienam, kurš vēlas iepazīt tehnoloģijas, lai izprastu dažādos IT jomas virzienus, un organizatori atgādina, ka pieteikšanās vēl ir atvērta. Kopš 2020.gada to apguvuši jau teju 25000 dalībnieki, taču šogad programma piedāvā jaunu saturu uzlabotā formātā, joprojām saglabājot surdotulkojumu un tiešsaistes darbnīcas, kurās būs iespēja uzdot jautājumus lektoram.

Reģistrācijai programmai būs atvērta līdz 8.oktobrim, bet mācības norisināsies no 9.oktobra līdz 26.novembrim, un tās ir piemērotas ikvienam neatkarīgi no vecuma, dzimuma vai profesionālās pieredzes. Šogad programma tiek piedāvāta uzlabotā formātā ar profesionāli ierakstītām video lekcijām, ko iespējams skatīties sev ērtā laikā un vietā. Tas nozīmē, ka nav nepieciešams pievienoties nodarbībām konkrētā laikā un programmu var savienot ar darbu, studijām vai citām saistībām. Lekciju tēmas sniedz visaptverošu ieskatu IT nozarē un praktiskas zināšanas, ko var izmantot gan profesionālajā darbā, gan ikdienā.

"Riga TechGirls" vadītāja Anna Andersone stāsta: "Esam gandarīti, ka programmas "Iepazīsti tehnoloģijas" popularitāte turpina pieaugt, un jau piekto gadu ikvienam interesentam varam piedāvāt iespēju izzināt IT nozari. Programmas dalībnieku vecuma un pieredzes diapazons ir ļoti plašs, un tas apliecina, ka tehnoloģijas var būt interesantas un pieejamas ikvienam. Mūsu mērķis ir palīdzēt cilvēkiem atrast ceļu uz jaunu karjeru vai papildināt jau esošās zināšanas, sniedzot gan praktiskas iemaņas, gan motivāciju tālākai attīstībai. Arvien vairāk dalībnieku - gan sievietes, gan vīrieši - pārliecinās, kā šīs zināšanas var būt noderīgas ne tikai IT nozarē, bet arī citās jomās."

"Esam ieguldījuši lielas pūles, lai šī gada programma būtu vēl saistošāka un atbilstošāka dalībnieku vajadzībām. Piedāvājam daudzveidīgu tēmu klāstu, kas palīdzēs paplašināt redzesloku un spert pirmo soli IT nozarē. Īpašu uzmanību pievēršam arī tam, lai mācību saturs būtu pieejams ikvienam, neatkarīgi no iepriekšējās pieredzes tehnoloģiju jomā," piebilst "Riga TechGirls" operacionālā vadītāja un projektu direktore Elvīra Zaltāne.

Programmas ietvaros dalībniekiem būs iespēja mācīties no IT nozares ekspertiem, kuri dalīsies ne tikai ar teorētiskām zināšanām, bet arī ar praktiskiem piemēriem un savu pieredzi. Šie profesionāļi palīdzēs programmas dalībniekiem izprast dažādas tehnoloģiju nozares jomas un sniegs nepieciešamo atbalstu un motivāciju. Noskatoties visas nodarbības un piedaloties tiešsaistes darbnīcās, kā arī izpildot testus un saņemot vismaz 70% vērtējumu, būs iespējams saņemt sertifikātu par programmas apgūšanu, ko atzinīgi novērtē arī darba devēji.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika E-rēķini un darba nodokļi – izmaiņas, kam jāgatavojas jau šodien

Ministru kabineta otrdien pieņemtais lēmums virzīt izskatīšanai Saeimā Finanšu ministrijas izstrādātos grozījumus Grāmatvedības likumā, kas paredz ieviest strukturētu elektronisko rēķinu apriti, liks vienam otram uzņēmējam steigā meklēt risinājumu, gada nogali padarot trauksmaināku.

Ekonomika Lauksaimnieki aicina atvieglot darbinieku piesaisti no trešajām valstīm

Nepieciešams pilnveidot darbaspēka piesaisti no trešajām valstīm, Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju sanāksmē akcentēja sanāksmes dalībnieki.

Ekonomika Vai Latvija pievienosies Ziemeļvalstīm Bitcoin meklējumos (+VIDEO)

Digitālos aktīvus tagad droši iegādājas arī pašas konservatīvākās un piesardzīgākās finanšu institūcijas.

Ekonomika 106 jauni ārvalstu projekti - sagaidāmā investīciju summa ir 8,1 miljards eiro!

Piektdien, 27.septembrī, notiks 28. Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) augsta līmeņa sanāksme. Valdība un investori diskutēs par investīciju vidi Latvijā un nepieciešamajiem pasākumiem tās attīstīšanai.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas iedzīvotāji par labāku darbavietu uzskata valsts sektoru

Latvijā 52% iedzīvotāju par labāku darbavietu uzskata valsts sektoru, tviterī raksta pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Ekonomika Nodarbināto īpatsvars ar augstāko izglītību Latvijā sasniedzis 42,7%

Latvijas darba tirgū 2023.gada sākumā no 806 000 nodarbināto vecumā no 25 gadiem 42,7% bija ar augstāko izglītību, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš ir pieaugums par 0,7 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Ekonomika Deputātu ieskatā latvieši jāsargā no diskriminācijas darba tirgū

Atsevišķu deputātu ieskatā tiesībsargs nepietiekami rīkojas latviešu aizsargāšanai no lingvistiskās diskriminācijas darba tirgū, šāds redzējums šodien izskanēja debatēs parlamentā par tiesībsarga Jura Jansona ziņojumu par 2023.gadu.

Ekonomika Eksperts: Latvijas ekonomikā šogad ir gaidāma mērena izaugsme (+VIDEO)

Tomēr pastāv risks šogad neizmantot vairāk nekā 500 miljonus eiro ES fondu investīciju.