VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

Ekonomika
LETA 13:40, 19.09.2024 0

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

 
Foto: LETA

Izsolē Maskavas nama sākumcena bija 3,57 miljoni eiro.

Tādēļ VNĪ plāno samazināt sākumcenu par 20%, lai veicinātu lielāku investoru iesaisti un nodrošinātu veiksmīgu izsoles norisi. Plānots, ka lēmums par cenas samazināšanu tiks pieņemts ne agrāk kā 24.septembrī, pēc tam atkārtotu izsoli paredzēts izsludināt 1.oktobrī.

VNĪ norāda, ka, uzrunājot potenciālos investorus un nekustamā īpašuma darījumu starpniekus, šobrīd esošā izsoles cena nav pietiekami pievilcīga tirgus dalībniekiem. Īpašuma lietošanas specifika, kas orientēta uz kultūras un dažādu pasākumu norises funkcijām, neatbilst pašreizējam pieprasījumam, tāpēc potenciāli nākamajam ēkas īpašniekam, veicot papildus investīcijas ēkā, tā būtu jāpielāgo funkcijai, kas varētu labāk atbilst gan vietējā, gan starptautiskā tirgus prasībām.

Maskavas nams, kas uzcelts 1976.gadā un atjaunots 2002.gadā, ir piecstāvu ēka ar vienu pazemes stāvu un kopējo platību 4482,4 kvadrātmetri. Ēka līdz šim kalpojusi par vietu dažādiem kultūras un biznesa pasākumiem, tostarp teātra izrādēm un kinoseansiem.

Kā ziņots iepriekš, ieņēmumi no īpašuma pārdošanas tiks novirzīti Ukrainas sabiedrības atbalstam. Saskaņā ar Saeimas pieņemto likumu, līdzekļi tiks izmantoti, lai palīdzētu Ukrainas civiliedzīvotājiem, apliecinot Latvijas valsts solidaritāti un atbalstu šajā sarežģītajā laikā.

Potenciālie investori tiks aicināti piedalīties jaunajā izsolē, kas varētu sākties 1.oktobrī pēc lēmuma par cenas samazināšanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Zatlers: «Maskavas namam» ir slikta aura

Valsts īpašumā pārņemtajam "Maskavas namam" ir slikta auta, tāpēc īpaši rūpīgi jāpārdomā tā turpmākā izmantošana, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Sabiedrība Saeima nolemj «Maskavas namu» pārņemt valsts īpašumā

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likumu "Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai", kas nosaka tā dēvētā "Maskavas nama" pārņemšanu valsts īpašumā.

Sabiedrība Bergmanis: Grūti paredzēt Krievijas atbildes soļus uz likumu par «Maskavas namu»

Ir grūti paredzēt, kādi varētu būt Krievijas atbildes soļi uz Latvijas likumu par "Maskavas nama" pārņemšanu valsts īpašumā, intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis (AS), kura vadītā komisija šodien skatīs minēto likumprojektu.

Ekonomika Banka aicina nesteigties ar «Maskavas nama» pārņemšanu valsts īpašumā

"Rietumu banka" aicina Saeimas deputātus nesteigties ar "Maskavas nama" pārņemšanu valsts īpašumā, jo šī likumprojekta sekas skaršot Latvijas komersantus, kuru aktīvi atrodas Krievijā.