Nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa Rīgā pieaugs par 7%

Ekonomika
LETA 23:36, 29.08.2024 0

Vides apsaimniekošanas kompānijas SIA "Eco Baltia vide" nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā no 1.septembra pieaugs par 7% - līdz 31,4 eiro ar pievienoto vērtības nodokli (PVN) par kubikmetru līdzšinējo 29,34 eiro ar PVN vietā, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

 
Foto: LETA

Arī bioloģiski noārdāmo atkritumu apsaimniekošanas maksa no 1.septembra pieaugs par 7%, sasniedzot 18,84 eiro ar PVN par kubikmetru līdzšinējo 17,61 eiro ar PVN vietā.

Sadzīves atkritumu konteineru izvešanas izmaksas konteineriem ar tilpumu 0,24 kubikmetri no 1.septembra būs 7,54 eiro ar PVN līdzšinējo 7,04 eiro ar PVN vietā, bet bioloģiski noārdāmajiem atkritumiem - 4,52 eiro ar PVN līdzšinējo 4,23 eiro ar PVN vietā.

Jau ziņots, ka atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotāja SIA "Getliņi eko" nešķirotu sadzīves atkritumu apstrādes tarifs no 1.septembra pieaugs par 10,5%. Tarifa izmaiņas ir saistītas ar būtiskām izmaiņām apsaimniekotajos atkritumu apmēros, poligona infrastruktūras pārstrādes jaudu palielināšanu, ekspluatācijas izmaksu pieaugumu, ietekmes uz vidi samazināšanas izmaksām, personāla izmaksām, sabiedrības izglītības izmaksām, kā arī izmaiņām poligonā notiekošajos procesos.

Savukārt Rīgas dome trešdien, 28.augustā, nolēma, ka Rīgā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izmaksas uz vienu kubikmetru pieaugs par aptuveni 7-8%.

No 1.septembra pilsētas centra un Latgales priekšpilsētas iedzīvotājiem par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs jāmaksā 26,48 eiro bez PVN par kubikmetru līdzšinējo 24,66 eiro bez PVN vietā. Savukārt Kurzemes rajonā līdzšinējo 24,93 eiro bez PVN vietā būs jāmaksā 26,76 eiro bez PVN par kubikmetru.

Zemgales priekšpilsētā sadzīves atkritumu apsaimniekošana no septembra izmaksās 23,69 eiro bez PVN par kubikmetru līdzšinējo 21,90 eiro bez PVN vietā. Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētā sadzīves atkritumu apsaimniekošana izmaksās 25,95 eiro bez PVN par kubikmetru līdzšinējo 24,25 eiro bez PVN vietā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī