Latvijas aizsardzības nozare ir izveidojusi kompetences centru (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 07:15, 27.08.2024 0

Uzņēmumu apgrozījums 2023. gadā bija 1,66 miljardi eiro.

 

Drošības un aizsardzības industrijas uzņēmumi ir nodibinājuši kompetences centru “DefInno”. Tā mērķis kā inovāciju klasterim ir paaugstināt drošības un aizsardzības nozarēs strādājošo uzņēmumu konkurētspēju, kā arī uzņēmumu un izglītības un pētniecības iestāžu sadarbību jaunu produktu, pakalpojumu un tehnoloģiju attīstībā atbilstoši nacionālā, Eiropas Savienības un Ziemeļatlantijas Līguma organizācijas līmenī noteiktajām prioritātēm iekšējai un ārējai drošībai, ziņo vietne labsoflatvia.lv. Tam tiks piesaistīts privātais un publiski pieejamais finansējums.

Galvenais uzdevums būs kļūt par platformu, kur, apmainoties ar informāciju projektu īstenošanas gaitā, rodas jauni pētniecības un inovāciju projekti. Tas paredz sadarbību ar līdzīgām organizācijām Latvijā un ārvalstīs, ES iestādēm un NATO aģentūrām, ekselences centriem un nevalstiskajām organizācijām, lai veicinātu jaunas iespējas starpnozaru un starptautisku projektu attīstīšanai. Sadarbības iespējas tiks rastas, īstenojot mērķtiecīgus pasākumus, tīklošanās aktivitātes, kā arī piesaistot citu nozaru organizāciju pārstāvjus pieteikto starpnozaru vai starptautisko projektu izvērtēšanai.

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (DAIF Latvija) apvieno 125 uzņēmums, izglītības un pētniecības iestādes, kā arī asociētos biedrus – tādus ārvalstu militāros ražotājus kā “General Dynamics European Land Systems Santa Barbara Sistemas”, “Rafael Advanced Defense Systems”, “Israel Aerospace Industries”, “Rheinmetall BAE Systems Land”, “Kongsberg”, “Lockheed Martin Corporation”, “MBDA France”, “Thales Polska”, “Saab”, “EuroSpike”, “Theissen Training Systems” u.c. DAIF Latvijas biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2023. gadā bija 1,66 miljardi eiro, bet eksports veidoja 347,6 miljonus eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika LU rektors piedāvā līdzekļus budžetam meklēt ar PVN celšanu

Pensiju vietā līdzekļus budžetam vienkāršāk būtu meklēt ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) celšanu, intervijā TV3 pauda Latvijas Universitātes rektors, ekonomists Gundars Bērziņš.

Ekonomika Gauss: Stratēģiskais investors airBaltic kapitālā var ienākt arī vēlāk

Paredzēts, ka stratēģiskais investors Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" ienāks pirms akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO), taču nav izslēgta arī iespēja, ka tas var notikt pēc IPO, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Latvijā pieaudzis ārvalstu viesu pavadīto nakšu skaits

Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs šogad septiņos mēnešos viesu pavadīto nakšu skaits pieaudzis par 4,8% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, veidojot 2,648 miljonus, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Ar vizīti Hjūstonā sākas vēsturiski lielākā Latvijas tirdzniecības misija uz ASV

Šodien, 16.septembrī, sākās Latvijas tirdzniecības misija uz ASV, ar kopumā ap 100 biznesa delegācijas dalībniekiem.

Lasiet arī