Cilvēkus no uzņēmējdarbības sākšanas visbiežāk attur bailes riskēt

Ekonomika
LETA 14:35, 25.08.2024 0

Cilvēkus no uzņēmējdarbības sākšanas visbiežāk attur bailes riskēt un zaudēt naudu, liecina AS "Norstat Latvija" veiktā aptauja.

 

Aptaujā noskaidrots, ka 30% respondentu no uzņēmējdarbības sākšanas attur bailes riskēt un zaudēt naudu, bet 21% aptaujāto neuzsāk biznesu Latvijas ekonomiskās situācijas dēļ. Vēl 20% atzīst, ka iemesls ir uzņēmības trūkums, proti, ka būt darba devējam ir grūtāk nekā būt darba ņēmējam.

Tāpat 14% respondentu no uzņēmējdarbības sākšanas attur finansiālo līdzekļu nepieejamība, 10% - zināšanu trūkums, bet 3% respondentu - augstā konkurence visās jomās. Vēl 2% respondentu norādījuši arī citus aspektus, visbiežāk minot Latvijas nodokļu sistēmu, birokrātiju un atbalstu trūkumu jaunajiem uzņēmējiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gauss: Valsts ieguldītā nauda nekad nav bijusi airBaltic uzņēmuma vērtība

Valsts gadu gaitā ieguldītā nauda Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" nekad nav bijusi uzņēmuma vērtība, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Cēsu saules elektrostacijas izveidē investēti 12 miljoni eiro

Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidotajā Cēsu saules elektrostacijā investēti 12 miljoni eiro, informē projekta attīstītāji.

Ekonomika Asociācija: rosinātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību

Valdības piedāvātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību un audzēs valsts parādu, pauda Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" pārstāvji.

Ekonomika Jaunciema saules elektrostacija ir lielākā Rīgā (+VIDEO)

Šādas teritorijas, kas iepriekš ir bijušas industriālās zonas, ir ar lielu potenciālu attīstībai.

Lasiet arī