ZM: latviešu zemnieki pabaros skolas un armiju (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 10:24, 09.07.2024 0

Pasākumiem 2025.gadam pieprasīts finansējums 69,3 miljonu eiro apmērā.

 

Lauku atbalsta dienests aicina piena produktu, dārzeņu un augļu ražotājus iesniegt paziņojumus par interesi piedāvāt produktus izglītības iestādēm 2024./2025.mācību gadā programmā "Piens un augļi skolai".

Paziņojumus var iesniegt dienesta Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā un ražotāju iesniegtais piedāvāto produktu saraksts un kontaktinformācija tiks publicēta dienesta un programmas tīmekļvietnēs.

Jāpiebilst, ka no 2024./2025.mācību gada produktu klāsts tiek papildināts ar tomātiem, gurķiem un pastinakiem, tāpat atbalstītie produkti ir pasterizēts dzeramais piens, āboli, bumbieri, kāposti, kolrābji, burkāni, ķirbji, kāļi un lielogu dzērvenes (tikai asorti sastāvā).

Programmas "Piens un augļi skolai" mērķis ir bērnu vidū veicināt veselīgu ēšanas un uztura paradumu veidošanos, kas būtu noturīgi arī visu turpmāko dzīvi. Programma darbojas ar vienotu pieeju - gan piena produktus, gan augļus un dārzeņus bez maksas trīs reizes nedēļā var saņemt gan pirmsskolnieki, gan 1.-9. klašu skolēni.

Zemkopības ministrija (ZM), atbilstoši valdības izvirzītajai galvenajai vidējā termiņa budžeta prioritātei – drošībai, izvirzījusi četrus prioritāros pasākumus. Pasākumiem 2025.gadam pieprasīts finansējums 69,3 miljonu eiro apmērā.

ZM četras prioritātes ir pārtikas apgādes nodrošinājums iedzīvotājiem valsts apdraudējuma gadījumā, valsts atbalsts lauksaimniecībai un lauku attīstībai, meža ugunsdzēsības kritiskās infrastruktūras nodrošinājums un informācijas tehnoloģiju pilnveidošana kiberdrošības jomā.

Pārtikas nodrošinājuma plānošana ir viens no preventīvajiem drošības pasākumiem, kas sevī ietver koordinētu sadarbību ar pārtikas ražošanas uzņēmumiem, lai pārtikas pieejamības trūkuma gadījumā varētu saražot nepieciešamos pārtikas produktus.

“Agresorvalsts Krievijas agresija Ukrainā visā pasaulē ir aktualizējusi jautājumu par pārtikas nodrošinājumu. Esmu vairākkārt sacījis, ka spējam sevi ar pārtiku nodrošināt, bet mums ir jādomā arī par loģistikas jautājumiem un ražotāju konkurētspēju. Mūsu lauksaimniecības sektoram jāspēj konkurēt ar importu, jo tikai tā mēs nodrošināsim īsākas un stabilākas piegādes ķēdes un palielināsim vietējo produktu īpatsvaru publiskajos iepirkumos. Esmu pārliecināts, ka ikviens mūsu ražotājs jebkurā brīdī būtu lepns un atbildīgs nodrošināt mūsu armiju ar pārtiku”, norāda zemkopības ministrs Armands Krauze.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Kāpēc vienkāršam latvietim ir vairāki banku konti, skaidro finansiste (+VIDEO)

Ir iespējams arī veidot uzkrājumus, mainoties Euribor – likmei paliekot mazākai, iegūto “starpību” var krāt, pašam nemaz nemanot.

Ekonomika Nākamā mēneša elektroenerģijas cenas sasniedz šī gada zemāko līmeni (+VIDEO)

To galvenokārt noteica globālā pieprasījuma samazināšanās.

Ekonomika Aptuveni 25% no visiem Latvijas jaunuzņēmumiem darbojas FinTech nozarē (+VIDEO)

Mūsu pilsētai ir visi priekšnosacījumi, lai īstenot savu potenciālu.

Ekonomika Ārvalstu investoru padome Latvijā rosina samazināt virsstundu apmaksu

Ārvalstu investoru padome Latvijā (FICIL) ceturtdien Cilvēkkapitāla attīstības padomes sēdē rosināja samazināt piemaksu par virsstundu darbu visās tautsaimniecības nozarēs, informē Ekonomikas ministrija (EM).

Lasiet arī

Pasaule Orbāns pošas uz Gruziju

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns plāno apmeklēt Gruziju pirmdien un otrdien, svētdien pavēstīja Gruzijas valdība.

Kultūra Pēc 11 gadu pārtraukuma, grupa «Otra Puse» nāks klajā ar albumu (+VIDEO)

Ģitārists Jānis Čubars pēc melodijas noklausīšanās jau nākamajā dienā ir klāt ar gatavu tekstu jaunajai dziesmai.

Ekonomika «Rīgas ūdens» plāno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu pieaugumu

Uzņēmums "Rīgas ūdens" nākamajos gados plāno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu pieaugumu, liecina uzņēmuma Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtais tarifu projekts.

Sabiedrība Lietuvas sociāldemokrāti turpinās sarunas par koalīciju

Lietuvas Sociāldemokrātu partijas līdere Vilija Blinkevičūte naktī uz pirmdienu tikās ar centriski kreisās Demokrātiskās partijas "Lietuvas vārdā" līderi Sauļu Skverneli un centriski kreisās Zemnieku un zaļo savienības vadītāju Ramūnu Karbauski, vienojoties turpināt sarunas par kopīgu darbu nākamajā valdošajā koalīcijā.