Latvijā bezdarba līmenis maija beigās sarucis līdz 6,6%

Ekonomika
LETA 13:18, 20.06.2024 0

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad maija beigās bija 6,6%, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

 
Foto: LETA

Gan sieviešu, gan vīriešu bezdarba līmenis maijā salīdzinājumā ar aprīli samazinājies par 0,3 procentpunktiem, veidojot attiecīgi 6,1%, un 7,1%.

Vienlaikus statistikas pārvaldē norāda, ka Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis maijā samazinājās par 0,2 procentpunktiem un mēneša beigās veidoja 5,2% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem. Savukārt salīdzinājumā ar 2023.gada maiju reģistrētā bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem.

2024.gada maijā Latvijā bija 62 900 bezdarbnieku, tostarp 29 300 sieviešu un 33 600 vīriešu, kas ir par 2500 mazāk nekā aprīlī un par 2500 vairāk nekā 2023.gada maijā. Mēneša laikā vīriešu bezdarbnieku skaits samazinājās par 1300, bet sieviešu - par 1200.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas Banka: kreditēšanā jūtamas nelielas pozitīvas vēsmas

Latvijā kreditēšanā ir jūtamas nelielas pozitīvas vēsmas, Latvijas Bankas uzturētajā ekonomiskās analīzes vietnē "makroekonomika.lv" atzīmē centrālās bankas ekonomists Vilnis Purviņš.

Ekonomika Rinkēvičs ANO uzsver Latvijas priekšrocības mākslīgā intelekta attīstības jomā

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs ANO uzsvēris Latvijas priekšrocības mākslīgā intelekta un komunikāciju tehnoloģiju attīstības jomā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.

Ekonomika FinCEN paziņo par sankciju pret ABLV Bank atcelšanu

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls ("FinCEN") ceturtdien paziņojis par rosināto sankciju pret "ABLV Bank" atcelšanu, portāla VS.LV informēja ASV vēstniecībā Latvijā.

Ekonomika E-rēķini un darba nodokļi – izmaiņas, kam jāgatavojas jau šodien

Ministru kabineta otrdien pieņemtais lēmums virzīt izskatīšanai Saeimā Finanšu ministrijas izstrādātos grozījumus Grāmatvedības likumā, kas paredz ieviest strukturētu elektronisko rēķinu apriti, liks vienam otram uzņēmējam steigā meklēt risinājumu, gada nogali padarot trauksmaināku.

Lasiet arī

Ekonomika Bezdarbs Latvijā jūnija beigās samazinājies līdz 5,1%

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad jūnija beigās bija 5,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā maija beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Ekonomika Bezdarbs Latvijā maija beigās samazinājies līdz 5,2%

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad maija beigās bija 5,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā aprīļa beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Ekonomika Zems izglītības līmenis rada četras reizes augstāku risku kļūt par bezdarbnieku

Pērn bezdarba līmenis personām 15-74 gadu vecumā ar pamata vai zemāku izglītības līmeni bija gandrīz četras reizes augstāks nekā personām, kas ieguvušas augstāko izglītību - attiecīgi 13,3% un 3,3%, secināts Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) izdotajā informatīvajā apskatā "Darbaspēka apsekojuma galvenie rādītāji 2023.gadā".

Ekonomika Bezdarbs Latvijā marta beigās saglabājies 5,8% līmenī

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad marta beigās, tāpat kā februāra beigās, bija bija 5,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.