Atlīdzībās lauksaimnieki šogad saņēma gandrīz deviņus miljonus eiro

Ekonomika
LETA 07:43, 30.05.2024 0

Apdrošinātāji atlīdzībās par izsalušajiem ziemāju sējumiem un citiem kultūru bojājumiem šogad līdz šim lauksaimniekiem izmaksājuši kopumā gandrīz deviņus miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Apdrošinātāju asociācijā.

 
Foto: LETA

Asociācijā norāda, ka dati, kas ietver gan Latvijas apdrošinātājus, gan arī Vācijas apdrošinātāju "Vereinigte Hagel" ("VH"), kas strādā Latvijas lauksaimniecības apdrošināšanas tirgū.

"Kopumā mēs redzam tendenci, ka lauksaimnieki arvien vairāk savai finanšu risku vadībai izmanto apdrošināšanas sniegtās iespējas. To, protams, stimulē arī valsts atbalsts prēmiju maksājumiem, kā arī pieredzētās dabas kataklizmas un redzamais apdrošināšanas atbalsts šādos gadījumos," pauž Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

Viņš arī piebilst, ka atsevišķām lauksaimniecības nozarēm vēl ir sarežģīti atrast apdrošināšanas piedāvājumu, taču, pieaugot pieprasījumam, tāds radīsies. "Mēs kā apdrošinātāju asociācija esam pastāvīgā saziņā ar lauksaimnieku organizācijām un meklējam labākos risinājumus, un esmu drošs, ka pēc pāris gadiem tirgus situāciju būs sakārtojis," min Abāšins.

Jau vēstīts, ka 2023.gada sezonā Latvijas apdrošinātāji atlīdzībās lauksaimniekiem par dažādiem zaudējumiem izmaksāja 18,5 miljonus eiro. Vienlaikus Vācijas apdrošināšanas kooperatīvs "VH", kas sadarbojas ar graudkopības kooperatīvu "Latraps", sējumu apdrošināšanā lauksaimniekiem pērn Latvijā atlīdzībās izmaksāja 19,3 miljonus eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā ir tik daudz aveņu, ka tās novāc kombaini (+VIDEO)

Ogu audzētāji centīsies cenu saglabāt pagājušā gada līmenī, neskatoties uz pieaugošajām audzēšanas izmaksām.

Ekonomika Zemnieku saeima: Uz lauka audzēto aveņu raža šogad varētu būt mazāka nekā pērn

Uz lauka audzēto aveņu raža šogad varētu būt mazāka nekā pērn, ņemot vērā ziemas kailsalā un pavasara salnās avenājiem nodarītos bojājumus, prognozē biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Ekonomika Šogad sējumu raža būs mazāka nekā pērn un ātrāk nekā parasti

Šogad sējumu raža būs mazāka nekā pērn un ātrāk nekā parasti, pauda aptaujātie lauksaimnieki.

Sabiedrība Pļaujas laikā zemnieki tiek mudināti saudzēt dzīvnieku pasauli (+VIDEO)

Vēlams zālājā atstāt nenopļautus laukumus – drošības salas.