Latvijā ražotie elektriskie skrejriteņi ir pieprasīti dažādās nozarēs (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 13:29, 20.05.2024 0

“Praktiski katru nedēļu mēs sastopamies ar interesi vai kādu jaunu pielietojuma veidu".

 

Līdz šim Latvijā ražotie bezceļu elektriskie skrejriteņi bija zināmi ar to, ka tiek izmantoti militārajā industrijā un tos atzinīgi novērtējuši Ukrainas bruņotie spēki. Tagad skrejritenis tiek ražots arī citām civilajām industrijām – ostas, lauksaimniecības, mežsaimniecības, loģistikas jomām.

Ražojot militāro bezceļu elektroskūteri, uzņēmums nebija domājis par citām pielietojuma jomām, vēl mazāk paļāvies uz Latvijas tirgu, jo jau sākotnēji produkts bija iecerēts eksportam. Tomēr gada laikā kopš pilna apjoma ražošanas procesa sākšanas Latvijā ražoto transporta līdzekli iegādājušās Latvijas pašvaldības, lai izmantotu plašāku teritoriju kārtības un kāpu zonas uzraudzībai, Valsts Policija – Dziesmu un deju svētku drošības nodrošināšanai, kā arī īpašo uzdevumu vienības savu funkciju veikšanai.

“Lai gan sākotnēji elektriskos skrejriteņus sākām ražot tieši militārajai nozarei un drošības iestādēm, secinājām, ka mūsu skrejriteņu potenciāls un pielietojums ir ļoti plašs. Pārliecību par produkta plašāku pielietojumu citās jomās un pielietojamību citās industrijās deva dažādu jomu pārstāvju izrādītā interese un ieteikumi,” vietnē labsoflatvia.lv saka firmas īpašnieks Klāvs Ašmanis.

Viņš atsaucas uz vēsturi, kas liecina, ka militārie produkti un izgudrojumi ar laiku tiek izmantoti civilajām vajadzībām. Arī šis produkts ir tam apliecinājums. “Praktiski katru nedēļu mēs sastopamies ar interesi vai kādu jaunu pielietojuma veidu, kuru nodrošina mūsu produkts – sākot no pastniekiem Portugālē, apsardzes dienesta pakalpojumiem Spānijā, ugunsdzēsējiem urbāno teritoriju tuvumā, līdz pat mežsaimniecībā tepat Latvijā.

Pieprasījums vairumā gadījumos saistīts ar to, ka skrejritenis ir ļoti izturīgs, paredzēts bezceļiem, ir videi draudzīgs un ir ražots, nodrošinot beztrokšņa tehnoloģiju. Tas ir izturīgs un sasniedz vietas, ko cits transportlīdzeklis nespētu. Interese izrādīta arī no ostām, lieliem loģistikas parkiem un lauksaimniecības uzņēmumiem, kas liek domāt par jaunas ražotnes atvēršanu Liepājā pārskatāmā nākotnē,” teic K. Ašmanis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Sabiedrība Rīga stājas spēkā elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi

No šodienas Rīgā stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi.

Interesanti fakti Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem.

Sabiedrība Ātrākais, kā nonākt slimnīcā. Policija brīdina

Šogad elektroskrejriteņu negadījumos jau 19 cietušie.

Sabiedrība CSDD reģistrēti kopumā 8330 elektroskrejriteņu

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) līdz otrdienai 2.aprīlim, bija reģistrējusi kopumā 8330 elektroskrejriteņu.