Būtiski sarucis Ventspils ostas termināļos pārkrauto kravu apmērs

Ekonomika
LETA 08:48, 22.04.2024 0

Ventspils ostas termināļos šogad pirmajos trijos mēnešos pārkrauti 2,349 miljoni tonnu kravu, kas ir par 25,2% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas publiskotā informācija.

 

2024.gada pirmajā ceturksnī no Ventspils ostas nosūtīts 1,471 miljons tonnu kravu, kas ir par 19,4% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, bet saņemto kravu apmērs sarucis par 33,2%, veidojot 877 700 tonnu.

Šogad pirmajos trijos mēnešos Ventspils ostas termināļos pārkrauts 1,041 miljons tonnu beramkravu, kas ir kritums par 2,3%, seko lejamkravas, kas pārkrautas 898 800 tonnu apmērā, kas ir par 37,3% mazāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, bet pārkrauto ģenerālkravu apmērs samazinājies par 36,2% un veidoja 408 900 tonnu.

Naftas produkti šogad pirmajos trijos mēnešos Ventspils ostas termināļos pārkrauti 735 100 tonnu apmērā, kas ir par 45,3% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, ogles pārkrautas 457 600 tonnu apmērā, kas ir par 18,8% mazāk, bet ro-ro jeb "roll on/roll off" kravas pārkrautas 325 200 tonnu apmērā, kas ir par 36,8% mazāk.

Jau vēstīts, ka Ventspils ostas termināļos pagājušajā gadā tika pārkrauti kopumā 10,418 miljoni tonnu kravu, kas ir par 29,3% mazāk nekā 2022.gadā, tostarp pērn pirmajos trijos mēnešos ostā tika pārkrauti 3,139 miljoni tonnu kravu.

Pēc pārkrauto kravu apmēra Ventspils osta ir otra lielākā osta Latvijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Ekonomika Piensaimnieks: «Līdz gada beigām Latvijā būs nedaudz ap 100 000 govju» (+VIDEO)

Ražošanas saimniecības izmanto mazāk dabas, resursu, mazāk dzīvnieku.

Ekonomika Zems izglītības līmenis rada četras reizes augstāku risku kļūt par bezdarbnieku

Pērn bezdarba līmenis personām 15-74 gadu vecumā ar pamata vai zemāku izglītības līmeni bija gandrīz četras reizes augstāks nekā personām, kas ieguvušas augstāko izglītību - attiecīgi 13,3% un 3,3%, secināts Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) izdotajā informatīvajā apskatā "Darbaspēka apsekojuma galvenie rādītāji 2023.gadā".

Lasiet arī

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Kultūra Vāc parakstus par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam

Sabiedrības iniciatīvu platformā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam.

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Ekonomika NVA piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu darbinieku sagatavošanai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu vajadzīgo darbinieku sagatavošanai, īstenojot bezdarbnieka statusā NVA reģistrēto klientu praktiskās mācības darba vidē otrā, trešā vai ceturtā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālās kompetences ieguvei, informēja NVA.