KEM atbalstīja elektromobiļu dienas Latvijā (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 14:01, 28.03.2024 0

Pieaug modeļu daudzveidība cenu kategorijā ap 20 000 – 25 000 eiro.

 

Lai veicinātu elektromobilitāti, atbalstītu videi draudzīgu transportu un noteiktu labākos elektroauto dažādās kategorijās, 13. - 14. maijā sāksies pirmā e-auto jomai veltītu pasākumu sērija. Tās ietvaros tiks testēti elektriskie automobiļi, izvēlēti uzvarētāji vairākās nominācijās un piešķirta sabiedrības simpātiju balva. Šāda pasākumu sērija, kas veltīta tieši elektromobilitātes veicināšanai un elektroauto popularizēšanai, notiks pirmo reizi. Tā sastāvēs no vairākiem posmiem – izziņošanas, testa braucieniem, simpātiju balvas noteikšanas un pasākuma plašākam sabiedrības lokam.

Klimata un enerģētikas ministrijas ministrs Kaspars Melnis uzsver to, ka : “Latvijā transporta sektors ir viens no lielākajiem emisiju radītājiem, kas prasa vienlīdz lielu ieguldījumu sektora zaļināšanā. Attīstoties bateriju tehnoloģiju tirgum un elektroauto ražotāju konkurencei, elektroauto kļūst pieejamāki transportlīdzekļi mūsu vidū. Sekojot tirgus tendencēm un sabiedrības vajadzībām, ieviešam dažādus jauninājumus atbalsta programmās, lai nodrošinātu plašākas iespējas elektroauto iegādei gan mājsaimniecību un uzņēmumu, gan pašvaldību vidū. Jau šobrīd strādājam pie vienas no atbalsta programmas uzlabojumiem, lai arī daudzbērnu ģimenes saņemtu atbalstu septiņvietīgu elektroauto iegādei. Augstu novērtēju nevalstisko organizāciju, uzņēmēju un elektromobilitātes entuziastu kopīgo iniciatīvu spert soļus iepretim tīrākai un zaļākai rītdienai.”

Viens no atzītākajiem elektroapgādes jomas profesionāļiem, Igaunijas elektroauto uzlādes tīkla vadītājs Latvijā Kārlis Mendziņš atzīst, ka pasākumu sērija noritēs ļoti piemērotā brīdī. “Šobrīd elektromobilitātes joma Latvijā atrodas pārejas posmā no agrīnajiem entuziastiem uz elektroauto kā plašas sabiedrības izvēli. Tāpēc daudziem noteikti interesēs tās norise un neapšaubāmi arī rezultāti no gluži praktiska viedokļa.”

“Elektroauto nozares attīstība nozīmē, ka šīs automašīnas kļūst arvien pieejamākas lietotājam – pieaug modeļu daudzveidība cenu kategorijā ap 20 000 – 25 000 eiro. Tas ir ievērojami lētāk nekā pirms dažiem gadiem. Tomēr nevaram arī rēķināties, ka e-auto cenas kļūs pavisam zemas, kaut vai ņemot vērā Eiropas Savienības drošuma prasības,” skaidro K. Mendziņš. Iezīmējot elektroauto uzlādes infrastruktūras attīstību, K. Mendziņš kā nozīmīgu jaunumu min iespēju jau no 13. aprīļa jaunajās uzlādes vietās par e-auto uzlādi norēķināties ne tikai ar mobilā tālruņa aplikācijas, bet arī ar bankas kartes palīdzību. “Protams, uzlādes iespējas kļūs arvien plašākas, bet Latvijā daļēji vēl vajadzīga arī valstiska stratēģija un gatavība veicināt elektromobilitāti,” piebilst K. Mendziņš.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Sabiedrība Kā izvēlēties pareizo elektromobili: ekspertu padoms (+VIDEO)

"Pie mums aktuāli būs modeļi, kas piedāvās alternatīvu pašreizējiem dižpārdokļiem".

Ekonomika EK plāno Ķīnā ražotiem elektroauto piemērot importa nodevas līdz 36%

Eiropas Komisija (EK) otrdien paziņoja, ka plāno uz pieciem gadiem Ķīnas elektromobiļu importam noteikt nodevas līdz pat 36% apmērā, ja vien Pekina nespēs piedāvāt alternatīvu risinājumu nesakaņām negodīgu valsts subsīdiju jautājumā.

Ekonomika Latvijā gaidāms elektromobiļu remontētāju trūkums (+VIDEO)

Šobrīd jauno automehāniķu apmācības uzņemas paši auto ražotāji un to oficiālie dīleri, kas gatavo savus speciālistus.