Lielveikalu tīklam «Sky» esot problēmas: kavē maksājumus par piegādāto preci

Ekonomika
LETA 12:23, 30.01.2024 0

Vairāki vietējie pārtikas ražotāji, piegādājot lielveikalu tīklam "Sky" produkciju, nav saņēmuši par to samaksu, norādīja biedrības "Siera klubs" vadītāja Vanda Davidanova.

 
Foto: LETA

Savukārt veikalu tīkla pārvaldošā uzņēmuma SIA "Skai Baltija" ģenerāldirektore Monta Damlica skaidroja, ka maksājumu kavēšanās radusies uzņēmuma reorganizācijas procesu dēļ.

"Siera klubs" vadītāja stāstīja, ka problēma ilgst vairākus mēnešus, un parādi no tirdzniecības tīkla puses veido vairākus desmitus tūkstošu eiro. Tostarp vairāki ražotāji izlēmuši pagājušajā nedēļa plānotās piegādes pārtraukt līdz norēķini tiks veikti.

Vienlaikus Davidanova arī norādīja, ka ražotāji ir satraukti, vai nauda vispār tiks saņemta. "Nesaņemtie maksājumi būtiski ietekmē ražotāju apgrozāmos līdzekļus," uzsvēra biedrības vadītāja.

Arī Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure apstiprināja, ka daži no federācijas biedriem saskaras ar atliktajiem maksājumiem, kuri tiek savstarpēji saskaņoti.

""Sky" portfelī gan ir liels īpatsvars ar ārvalstu produktiem. Ļoti ceram, ka "Sky" pārvarēs radušās grūtības," sacīja Šure.

Savukārt "Skai Baltija" ģenerāldirektore norādīja, ka 2023.gada nogalē uzņēmums veica saimnieciski reorganizatoriskus pasākumus, pārceļot visus vietējo piegādātāju preču līgumus no saistītā uzņēmuma SIA "RSkorpions" uz "Skai Baltija". Procesu pārkārtošana veikta ar mērķi palielināt vietējo produktu īpatsvaru preču piedāvājumā, tostarp Latvijā ražotu piena produktu. Papildus "Skai Baltija" patlaban ievieš jaunu datu uzskaites un norēķinu sistēmu.

"Pārtikas veikala "Sky" preču sortimentā ir vairāk nekā 20 000 preču vienību, kā arī uzņēmums sadarbojas ar vairāk nekā 300 piegādātājiem, tādēļ šo saistīto uzņēmumu saimnieciski reorganizatorisko pasākumu ietvaros varēja rasties arī savstarpēji pārpratumi, jo ne ar visiem piegādātājiem izdevās laikus sazināties un informēt par plānotajām un jau veiktajām izmaiņām," sacīja Damlica.

Vienlaikus viņa piebilda, ka "Skai Baltija" pret "Siera kluba" mājaslapā norādītajiem biedriem nav neizpildītu saistību, kurām ir iestājies izpildes termiņš.

2022.gadā "Skai Baltija" strādāja ar 29,03 miljonu eiro apgrozījumu un 1,052 eiro zaudējumiem. Uzņēmums reģistrēts 1998.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 300 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Aivars Rubenis.

Biedrība "Siera klubs" dibināta 2002.gadā. Biedrība apvieno siera ražotājus.

LPUF ir Latvijas pārtikas pārstrādes daudznozaru nevalstiska organizācija, kas apvieno pārtikas uzņēmumus un profesionālās asociācijas, pārstāvot vairāk nekā 60% no visa Latvijas pārtikas ražošanas tirgus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: privātmājas būvniecība Latvijā vidēji izmaksā 200 000 eiro (+VIDEO)

Svarīgi ir ne tikai zemi iegādāties, bet arī pārliecināties par tās atļauto lietošanu.

Ekonomika Aprīlī pārdošanai pieejamo dzīvokļu skaits Rīgā audzis par 2%

Aprīlī iegādei Rīgā bija pieejami nepilni 4400 dzīvokļu, pārdošanas sludinājumu skaitam mēneša laikā palielinoties par 2%, informē nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" pārstāvji.

Ekonomika No Bolderājas uz Siguldu varēs doties ar vilcienu, kas darbināms ar akumulatoru

Bateriju minimālam nobraukumam bez uzlādes jābūt aptuveni 100 km.

Lasiet arī

Ekonomika Nepatīkams atklājums: Latvijā ražotai pārtikai piemēro lielāku uzcenojumu

Latvijā ražotām olu, zivju un gaļas produktu precēm mazumtirdzniecības piegādes ķēdes posmā tiek piemērots vidēji lielāks uzcenojums nekā ārpus Latvijas ražotām precēm, secināts Konkurences padomes (KP) veiktajā tirgus izpētes noslēdzošajā sadaļā.

Ekonomika FM: pozitīvas tendences mazumtirdzniecībā vēl īsti nav redzamas (+VIDEO)

Konfidences indekss Latvijā kopš 2023. gada jūlija saglabājies vienmērīgi zemā līmenī.

Sabiedrība Krievijas un Baltkrievijas karogi Latvijas veikalos tomēr neparādīsies

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas tostarp paredz noteikt mazumtirdzniecības uzņēmumiem informāciju par Krievijā un Baltkrievijā ražotiem produktiem tirdzniecības vietā norādīt tikai rakstveidā.

Ekonomika Ukraina ir gatava piedāvāt plašu pārtikas preču klāstu

Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (pārstāvniecība Latvijā), paziņo par savu gatavību atbalstīt Latvijas biznesu uzticamu un izdevīgu alternatīvu piegādes kanālu meklēšanā.