Gauss: 4 gadu laikā aviobiļešu cenas Latvijā pieaugušas par 27% (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 07:45, 24.01.2024 0

A220 lidmašīnas darbība tika apturēta rezerves daļu un apkopes personāla trūkuma dēļ.

 

Latvijā regulārajos reisos pērn tika pārvadāti ap 4,5 miljoniem aviapasažieru. Kompānijas airBaltic izpilddirektors Martins Gauss pavēstīja:

"Ja mēs raugāmies uz 2019.gadu kā uz pēdējo gadu, kad mūs neietekmēja Covid-19 vai karš, un uz 2023.gadu, tad mūsu biļešu cenas vidēji ir pieaugušas par 27%. Vienlaikus man ir jāsaka, ka cenas nav pieaugušas, ja salīdzinām 2022. un 2023.gadu. Tas nozīmē, ka biļešu cenas ne tik daudz ietekmēja augstā inflācija, ko mēs pieredzējām pagājušajā un aizpagājušajā gadā, cik naftas cenas".

"Mēs nodrošinām savienojumus. Piemēram, jūs varat nopirkt biļeti no Rīgas uz Sidneju tikai ar vienu pieturu Dubaijā. Manuprāt, tas arī izskaidro, kāpēc "airBaltic" spēj augt, jo mēs nodrošinām savienojamību ar Baltijas valstīm, nevis tikai lidojumus uz Rīgu.

Cilvēki vienmēr jautā, vai tas nekaitē Latvijas ekonomikai? Nē, jo "airBaltic" ir Latvijas uzņēmums, visi mūsu aktīvi ir Latvijā, visas mūsu darbavietas ir šeit, un mēs ģenerējam ienākumus ārpus Latvijas. Pērn aptuveni pusmiljards eiro tika gūts ārpus Latvijas. Tā ir ļoti ievērojama summa, un tādēļ mēs ar atrāvienu esam lielākais Latvijas pakalpojumu eksporta uzņēmums", - tā Gauss.

Gauss atzina, ka lielā skaitā iegādātās lidmašīnas bijušas problemātiskas.

"Šogad pasaulē neizmantotas uz zemes stāvēs ap 600 Airbus A220 lidmašīnas dzinēju problēmu dēļ. To visu izraisa nepietiekams rezerves daļu vai darbaspēka daudzums, lai veiktu dzinēju apkopi paredzētajā laikā".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Kopš gada sākuma dzīvokļu cenas Rīgā kopumā saglabājas nemainīgas

Šī gada aprīlī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās nav konstatētas izmaiņas, arī salīdzinot ar 2024.gada sākumu, dzīvokļu cenas kopumā saglabājās nemainīgas, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika «Pārtikas cenas ir stabilizējušās», - atzīst eksperts (+VIDEO)

Aktivizējoties patēriņam, krietni lēnākos un starp grupām atšķirīgos tempos, inflācija turpinās rāpties augšup.

Ekonomika Latvijas jaunuzņēmumi plāno attīstīt sadarbību ar Ukrainu (+VIDEO)

Pirmā prioritāte ir sniegt tehnoloģisku palīdzību valstij, kas cīnās frontē.

Ekonomika Nākamnedēļ prezentēs kreditēšanas indeksa datus

Finanšu nozares asociācija (FNA) trešdien, 15.maijā, prezentēs kreditēšanas indeksa aktuālos datus.

Lasiet arī

Ekonomika «airBaltic» akciju publisko piedāvājumu plāno izsludināt gada otrajā pusē

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" akciju publisko piedāvājumu plāno izsludināt gada otrajā pusē, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja aviokompānijas izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika «airBaltic» nepieciešams papildu finansējums. Atkal prasīs naudu no valsts?

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" plāno piesaistīt papildu finansējumu 100 miljonu eiro apmērā, teikts kompānijas auditētajā 2023.gada pārskatā.

Ekonomika Aviokompānijai «airBaltic» beidzot ir peļņa. Cik tā ir liela?

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 33,652 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, savukārt koncerna apgrozījums, salīdzinot ar 2022.gadu, palielinājās par 33,5%, sasniedzot 667,982 miljonus eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.