Somijas elektronisko komponenšu ražotājs atvērs rūpnīcu Liepājā

Ekonomika
LETA 12:38, 22.01.2024 0

Sadarbojoties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) un Liepājas speciālajai ekonomiskajai zonai (SEZ) panākta vienošanās par Somijas uzņēmuma "Crimppi" rūpnīcas izveidi Liepājā, informē LIAA pārstāvji.

 

Plānots, ka rūpnīca Latvijā sāks ražošanu šogad pirmajā ceturksnī.

"Pateicoties jau esošajām iestrādēm ražošanu būs iespējams sākt samērā strauji. Sākotnēji plānots uz Liepājas pārcelt daļu no pasūtījumiem, kas ienākuši Horvātijas rūpnīcā," atzīmē "Crimppi" izpilddirektors Timo Harri.

Pēc LIAA paustā, Latvija izvēlēta kā labākā investīciju vieta, salīdzinot ar Lietuvu un Igauniju, izvērtējot gan darbaspēka, gan arī loģistikas aspektus. Latvija par jaunās rūpnīcas vietu izvēlēta ģeogrāfisku un vides apsvērumu dēļ, kas samazinās iekšējo transportu starp uzņēmuma ražotnēm, kā arī būtiski samazinās produkcijas piegādes attālumu un laiku klientiem.

LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja norāda, ka Somija investīciju piesaistes un inovāciju attīstības jomā ir viena no Latvijas prioritārajiem valstīm. Uzņēmums "Crimppi" pārstāv viedo materiālu nozari un strādā pie augstas pievienotās vērtības produktu izstrādes.

"Sadarbībā ar Liepājas SEZ un LIAA ir pieejami dažāda veida atbalsta instrumenti uzņēmuma veiksmīgai un ātrākai attīstībai. Uzņēmuma attīstības plānā tuvākajos gados ir darbinieku skaita palielināšana, lai dažu gadu laikā sasniegtu ap 100 un vairāk strādājošo," pauž "Crimppi" Latvijas rūpnīcas vadītājs Ingus Palapis.

Viņš arī norāda, ka "Crimppi" noslēdzis līgumu ar Liepājas SEZ SIA "Vecās ostmalas biznesa parks" par ražotnes izveidošanu biznesa parka teritorijā.

Šobrīd notiek uzņēmuma darbinieku atlases process. Ir plānots, ka uzņēmuma darbinieki tiks nosūtīti uz apmācībām citās "Crimppi" grupas rūpnīcās.

"Crimppi" ir Somijas vadu instalāciju un elektronisko komponenšu ražotājs medicīnas, enerģētikas un elektronikas sektoram, kas dibināts 2000.gadā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ekonomisti: Inflācija turpmākajos mēnešos turpinās nedaudz pieaugt

Straujā inflācijas mazināšanās aprīlī ir pierimusi, un turpmākajos mēnešos inflācija turpinās nedaudz pieaugt, pavēstīja banku ekonomisti.

Ekonomika Gada inflācija aprīlī Latvijā pakāpusies līdz 1,1%

Patēriņa cenas šogad aprīlī salīdzinājumā ar martu Latvijā pieauga par 0,5%, bet gada laikā - šogad aprīlī salīdzinājumā ar 2023.gada aprīli - palielinājās par 1,1%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA "Velve" par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsardzības process (TAP), aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Ekonomika Pārtikas rūpniecība veido līdz 20% no mūsu valsts eksporta (+VIDEO)

Šodien Jelgavā spriedīs par ražošanas efektivitāti.

Lasiet arī

Kultūra Hoijeres namā Liepājā ceps maizi un spēlēs tautasdziesmas (+VIDEO)

Šeit atjaunots dzīvoklis ar vēsturisko tapešu apdari uz sienām un telpu plānojumu.

Kultūra Nākamnedēļ tiks atklāts Kurzemes lielākais mūzikas festivāls (+VIDEO)

Tiks atskaņoti skaņdarbi, kas tiks telpiskoti ap klausītājiem izvietotā 8 skaļruņu akustiskā sistēmā.

Ekonomika «Liepājas enerģijas» apgrozījums gada laikā pieauga par 330 000 eiro (+VIDEO)

Tika atklāta uzņēmuma jaunākā 4 MW šķeldas katlumāja.

Sabiedrība Sāk būvēt gājēju un velobraucēju infrastruktūru no Liepājas līdz Bernātiem

No pirmdienas, 15.aprīļa, sāk būvēt gājēju un velobraucēju infrastruktūru gar valsts galveno autoceļu Liepāja-Lietuvas robeža (A11) posmā no Liepājas administratīvās robežas līdz Bernātiem, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).