Francija interneta milzim «Yahoo» piemērojusi desmit miljonu eiro naudassodu

Ekonomika
LETA 09:19, 19.01.2024 0

Francijas datu aizsardzības aģentūra CNIL ceturtdien paziņoja, ka ASV interneta milzim "Yahoo" piemērojusi desmit miljonu eiro naudassodu par pārkāpumiem saistībā ar sīkdatnēm.

 

Šis naudassods uzņēmumam ticis noteikts decembrī pēc tam, kad CNIL bija saņēmusi sūdzības un laika posmā no 2020.gada oktobra līdz 2021.gada jūnijam veikusi izmeklēšanu.

Aģentūra konstatējusi, ka tīmekļa vietnes "Yahoo.com" apmeklētāji, kas atteicās no sīkdatņu lietošanas, tāpat novēroja, ka viņu terminālī tika izvietotas sīkdatnes reklāmas nolūkiem.

Turklāt "Yahoo Mail" lietotāji, kas centās atteikties no sīkdatņu lietošanas, tika brīdināti, ka zaudēs piekļuvi savam e-pasta kontam vai citiem "Yahoo" pakalpojumiem.

Kopš 2018.gadā stājās spēkā Eiropas Savienības Vispārīgā datu aizsardzības regula, interneta uzņēmumiem noteikti stingrāki noteikumi par lietotāju piekrišanas saņemšanu attiecībā uz to, kā tiek izmantota viņu personiskā informācija.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Pasaule Francijas parlamenta vēlēšanu otrā kārtā uzvarējusi kreiso partiju alianse

Francijā parlamenta ārkārtas vēlēšanu otrā kārtā svētdien uzvarējusi plaša kreiso spēku koalīcija, apsteidzot gan prezidenta Emanuela Makrona centristus, gan galēji labējos, taču neviena grupa nav ieguvusi absolūto vairākumu, liecina pirmdien publicētie galīgie rezultāti.

Pasaule Francijā šodien notiek parlamenta ārkārtas vēlēšanu otrā kārta

Pirmo reizi valsts vēsturē pie varas varētu nonākt galēji labējā Nacionālā apvienība (RN).

Pasaule Francijas parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējusi Nacionālā apvienība

Francijas parlamenta ārkārtas vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien visvairāk balsu izcīnījusi galēji labējā Nacionālā apvienība (RN), liecina pirmdien publiskotie oficiālie rezultāti.

Pasaule Francijā tūkstošiem cilvēku protestē pret galēji labējiem

Francijā svētdien tūkstošiem cilvēku izgāja ielās, lai protestētu pret galēji labējiem, kas ieguvuši visvairāk balsu parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā.