Eksperte: kā padarīt ekonomisko vidi labvēlīgu jaunuzņēmumiem šogad (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 14:36, 03.01.2024 0

Ministru kabinets atbalstīja ierosinājumu piešķirt papildu valsts budžeta līdzekļus 6,4 miljonus eiro.

 

2024. gadā jaunuzņēmumu ekosistēmai apstiprinātais budžets ir dubultojies un būs 400 tūkstoši eiro. “Mēs to augsti novērtējām un darīsim visu, lai šī investīcija mūsu nozarē atpelnītos,” solaatvijas jaunuzņēmumu asociācijas “Startin.LV” vadītāja Olga Barretu-Gonsālvisa.

Nozarē ir vairāki spēcīgi jaunpienācēji, kuri šogad sāka strauju attīstību, stāsta vietne labsoflatvia.lv.

Pateicoties vairākām inkubācijas un akcelerācijas programmām, jaunuzņēmumu kopienā šogad ir daudz jaunpienācēju. “Ņemot vērā, ka jauno jaunuzņēmumu skaits pēdējo trīs gadu laikā stagnē, šis noteikti ir ļoti labs signāls,” uzsver O. Barretu-Gonsālvisa.

Valsts un sabiedrība arvien vairāk saskata jaunuzņēmumu un inovāciju “burbuļa” potenciālu. Par to liecina vairāku politisko partiju programmas, kā arī tas, ka vārds “jaunuzņēmumi” bija iekļauts valdības deklarācijā.

Izskatot 2024. gada valsts budžeta prioritāros pasākumus, t.i. papildu finansējuma piešķiršanu, Ministru kabinets atbalstīja Ekonomikas ministrijas ierosinājumu piešķirt papildu valsts budžeta līdzekļus 6,4 miljonus eiro investīciju un eksporta veicināšanas pasākumiem, kā arī jaunuzņēmumu atbalstam.

Vienlaikus gandarījumu dod jau valdības pirmajās dienās panāktās vienošanās par citiem ekonomisko izaugsmi sekmējošiem instrumentiem, tajā skaitā nodokļa instrumentiem, piemēram, ļaut darba devējiem segt darbinieku augstākās izglītības iegūšanu Latvijā, neapliekot šīs izmaksas ar darbaspēka nodokļiem, vienkāršojot mikrouzņēmumu nodokļa likmes 25% apmērā piemērošanu, kā arī palielinot PVN maksātāju reģistrācijas slieksni iekšzemes darījumiem. Visi šie pasākumi palīdzēs mūsu uzņēmējiem celt konkurētspēju un līdz ar to arī eksportspēju,” uzsver ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Latvijas pakalpojumu eksporta un investīciju piesaistes veicināšanai 2024. gada valsts budžetā valdība lēmusi novirzīt papildu finansējumu 6 miljonu eiro apmērā, identisku summu iezīmējot arī 2025. un 2026. gadam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.