Latvijai ir ko piedāvāt Izraēlai tautsaimniecības jomā (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 10:24, 20.11.2023 0

Pēc militārās operācijas pabeigšanas sadarbība iegūs papildu dinamiku.

 

Jau gadu Latvijai Izraēlā ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras inovāciju un tehnoloģiju pārstāvniecība. Lai gan kara dēļ pēdējais pusotrs mēnesis ir bijis patiesi izaicinošs, darbs neapstājas.

LIAA un Izraēlas inovāciju aģentūra šogad parakstīja divpusējās sadarbības līgumu, lai veicinātu kopprojektus inovācijās un tehnoloģijās, un tuvākajā laikā notiks virtuālie tīklošanas pasākumi, kur Latvijas pētniekus un uzņēmējus aicināsim satikt potenciālos Izraēlas partnerus, lai kopīgi piedalītos Eiropas Savienības programmas "Apvārsnis" uzsaukumos digitālajā, klimata un veselības jomās. Starp citu, tieši dalībnieki no Izraēlas ir vieni no veiksmīgākajiem projektu konkursu uzvarētājiem šajā un "Eureka" programmā. Četru gadu laikā viņi ir apguvuši jau vairāk nekā 550 miljonus eiro.

Irina Rubinčika, Latvijas inovāciju un tehnoloģiju pārstāvniecības Izraēlā vadītāja, stāstīja vietnei liaa.gov.lv: "2023. gada laikā izveidojās partnerība starp Rīgas Tehnisko universitāti un Izraēlas pusvadītāju jomas jaunuzņēmumu, informācijas un komunikācijas jomas jaunuzņēmums no Izraēlas izskata iespēju izveidot programatūras izstrādes centru Rīgā; ir saņemti piedāvājumi investēt Latvijas uzņēmumos.

Protams, karš apstādināja šo lielisko sadarbību. Taču "Startup Nation" pārtapa par "Resilience Nation" – pretestības nāciju. Šobrīd lielākā interese ir par dronu tehnoloģijām un gluži vienkārši – par labās kvalitātes taktisko apģērbu. Arī šajā jomā Latvijai ir, ko piedāvāt".

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecība Izraēlā ir fokusēta uz kopprojektu veidošanu inovāciju un tehnoloģiju jomā.

"Latvija var piedāvāt Izraēlai arī tādu eksporta preci kā miers un klusums. Izraēlas uzņēmēji pēdējos gados labprāt dibināja jaunuzņēmumus klusajā Eiropā. Es ticu, ka arī turpmāk Latvija ir gatava pieņemt uzņēmējus no izgudrotāju zemes, kas iedvesmos mūs un palīdzēs stiprināt mūsu ekonomiku", - tā I.Rubinčika.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Iedzīvotāji un pašvaldības saņems finansējumu vēja enerģijas ražošanai (+VIDEO)

Elektroenerģijas tirgus likuma grozījumus plānots apstiprināt līdz š.g. jūnija beigām.

Ekonomika Ekonomisti: Inflācija turpmākajos mēnešos turpinās nedaudz pieaugt

Straujā inflācijas mazināšanās aprīlī ir pierimusi, un turpmākajos mēnešos inflācija turpinās nedaudz pieaugt, pavēstīja banku ekonomisti.

Ekonomika Gada inflācija aprīlī Latvijā pakāpusies līdz 1,1%

Patēriņa cenas šogad aprīlī salīdzinājumā ar martu Latvijā pieauga par 0,5%, bet gada laikā - šogad aprīlī salīdzinājumā ar 2023.gada aprīli - palielinājās par 1,1%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA "Velve" par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsardzības process (TAP), aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas valdība nolemj pārtraukt «Al Jazeera» darbību valstī

Izraēlas valdība svētdien nolēma pārtraukt televīzijas kompānijas "Al Jazeera" darbību valstī, platformā "X" pavēstīja premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.