Daugavpilī konstatēti pārtikas produkti ar viltotiem derīguma termiņiem

Ekonomika
LETA 21:41, 14.11.2023 0

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) kādā noliktavā Daugavpilī, Spaļu ielā, konstatējis aptuveni 18 tonnas ar pārtikas produktiem, kuru derīguma termiņi bija beigušies vai mainīti, informē PVD pārstāvji.

 
Foto: LETA

Dienestā norāda, ka produkti Latvijā ievesti no Lietuvas, kur tie vasaras sākumā starptautiskas operācijas ietvaros tika izņemti no tirdzniecības viltotu derīguma termiņu dēļ. Par to, ka daļa Lietuvā izņemto preču varētu būt nonākušas Latvijā, Eiropas Savienības pārtikas krāpšanas tīklā ziņoja Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests.

Pēc attiecīgā ziņojuma saņemšanas, PVD sāka izmeklēšanu, noskaidrojot preču transportētāju, maršrutu, kā arī noliktavu, uz kuru preces aizvestas.

PVD skaidro, ka Latvijā preces ieveda Lietuvas uzņēmums "MB Systemii", kas tās iegādājies no Lietuvas uzņēmuma, kuram šo preču izplatīšana Lietuvā tika apturēta.

Dienests preces ar mainītajiem derīguma termiņiem izņēmis no apgrozības, bet par konstatētajiem pārkāpumiem uzņēmumam "MB Systemii" piemērots 1100 eiro sods un uzdots izņemtās preces iznīcināt.

Noliktavā bija pārtikas produkti ar izmainītiem vai labotiem derīguma termiņiem. Tostarp dažiem produktiem termiņi pagarināti par gadu. Derīguma termiņi mainīti šokolādei, konfektēm, čipsiem, eļļām, mērcēm, tējai, sausajām zupām un citiem pārtikas produktiem.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Sabiedrība PVD no tirdzniecības atsaucis Polijas izcelsmes konservētas skābenes

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no tirdzniecības atsaucis Polijas izcelsmes konservētas skābenes neatbilstoša marķējuma dēļ, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Sabiedrība PVD iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumu Ķīnas izcelsmes zaļās tējas

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumus jeb 75,6 kilogramus Ķīnas izcelsmes zaļās tējas, jo, veicot laboratorisko kontroli, tējā konstatētas Eiropas Savienībā (ES) neatzīta pesticīda, tolfenpirāda atliekvielas, liecina PVD tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Sabiedrība PVD atsauc no tirdzniecības Polijā ražoto dārzeņu salātu partiju

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzdevis no tirdzniecības atsaukt Polijā ražoto dārzeņu salātu "Frutico" partiju, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Pasaule PVD no tirdzniecības atsaucis želejas konfektes «Varavīksnes zīmuļi». Kāpēc?

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no tirdzniecības ir atsaucis Spānijā ražotā zīmola "Vidal" želejas konfektes "Varavīksnes zīmuļi" neatļautas pārtikas piedevas dēļ, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.