Rāznas ezers ir papildināts ar 65 000 mazu zandartu (+VIDEO)

Ekonomika
rezekneszinas.lv 07:17, 07.11.2023 0

Eiropas fondu līdzekļi palīdz Latgalei attīstīt akvakultūru.

 

Valsts zivju fonda projekta “Rāznas ezera zivju krājumu papildināšana” ietvaros šogad tika plānots Rāznas ezeru papildināt ar 65 000 zandartu zivju mazuļu.Kopējais zivju mazuļu svars – 295 kg. Kopējās projekta izmaksas sastāda 21235.50 EUR, no kurām Valsts zivju fonda atbalsts 13064.34 EUR un VAF līdzfinansējums 8171.16 EUR.

Projekta realizācijas rezultātā tika palielināts zandartu krājums Rāznas ezerā, nodrošināta vērtīgo zivju daudzveidība ūdenstilpē, kā arī radīti labvēlīgi apstākļi makšķerēšanas rekreācijas un tūrisma attīstībai Rēzeknes novadā.

Zivju mazuļu piegādi veica zivju audzētavas Zemnieku saimniecība “Skaldas”. Mērojamais attālums zivju mazuļiem 426 km, ceļā pavadītas 6 stundas. Zandarta zivju mazuļi tika piegādāti speciālos konteineros, kas apgādāti ar skābekļa apgādi. Vidējais viena zandartu mazuļa svars no 4 līdz 5 grami un garums no 8 līdz 9 cm. Zandartu mazuļi tika ielaisti tuvu ezera krastam esošajās niedrēs, lai zandarti varētu vieglāk pielāgoties jaunajai videi. Pirms zivju ielaišanas ezerā tika mērīta un salīdzināta ūdens temperatūra transportēšanas tvertnēs un ezerā.

Zandartu mazuļu krājumu palielināšanā piedalījās Valsts vides dienesta Rēzeknes reģionālās vides pārvaldes Kontroles daļas resursu kontroles sektora vecākais inspektors, Pārtikas un veterinārā dienesta Ziemeļlatgales valsts pārvaldes veterinārais inspektors, Rēzeknes novada pašvaldības un Kaunatas apvienības pārvaldes pārstāvji, kā arī Zivju audzētavas Zemnieku saimniecība "Skaldas" pārstāvis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī

Sabiedrība Saeima konceptuāli atbalsta Rēzeknes pilsētas domes atlaišanu

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja Rēzeknes pilsētas domes atlaišanas likumprojektu.

Ekonomika Neskatoties uz finanšu krīzi Rēzeknē, siltumtīklu remonts turpinās (+VIDEO)

Uzsvars tiek likts uz atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanu un CO2 emisiju samazināšanu.

Kriminālziņas Atbildīgā komisija neatbalsta Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, balsīm daloties uz pusēm, šodien atbalstu nesaņēma valdības virzītais Rēzeknes pilsētas domes atlaišanas likumprojekts.

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.