«Latvijas propāna gāzi» soda par starptautisko sankciju pārkāpšanas mēģinājumu

Ekonomika
LETA 20:34, 31.10.2023 0

Prokuratūra šogad kopš augusta piemērojusi naudas sodus diviem uzņēmējiem lietās par starptautisko sankciju pārkāpšanu vai mēģinājumu to darīt.

 
Foto: LETA

Vienam no "Latvijas propāna gāzes" līdzīpašniekiem Anatolijam Černiham par sankciju pārkāpšanas mēģinājumu, kas izdarīts 2022.gada 23.maijā, piemērots 12 400 eiro sods.

Tāpat prokuratūra piemērojusi piespiedu ietekmēšanas līdzekļus "Latvijas propāna gāzei", kam noteikta tiesību ierobežošana uz vienu gadu veikt darījumus ar Baltkrievijas vai Baltkrievijā reģistrētiem uzņēmumiem. No uzņēmuma veikta naudas piedziņa 24 800 eiro apmērā un piemērota mantas konfiskācija 9500 eiro vērtībā.

Arī 64 008 eiro, kas atradās bankā, prokuratūra atzina par ar noziedzīgu nodarījumu saistītu mantu un nolēma konfiscēt.

Lietu izmeklēja Valsts drošības dienests (VDD), kas, neminot personas vārdu, iepriekš paziņojumā presei rakstīja, ka kriminālprocesu dienests sāka 2022.gada 28.septembrī, un izmeklēšana bija saistīta ar dzelzs un tērauda produkcijas darījumiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvija mācīs ES ražot zaļo ūdeņradi (+VIDEO)

Inovatīvā sistēma darbojas istabas temperatūrā, tai piemīt enerģētiskas priekšrocības ūdeņraža izdalīšanās ciklā.

Ekonomika Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena bijusi neveiksmīga

ASV eksprezidenta un prezidenta kandidāta Donalda Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena otrdien bija neveiksmīga, jo tika nopirkta tikai neliela daļa no digitālajiem žetoniem šajā tirgū.

Ekonomika LAD: zemes saimnieki var pieteikties 2025. gada ekoshēmu atbalstam (+VIDEO)

Resors ir ieinteresēts samazināt amonjaka ieviešanu.

Ekonomika ASV piespriež «Lufthansa» rekordlielu naudassodu par ebreju diskrimināciju

ASV Transporta ministrija ir apsūdzējusi Vācijas aviokompāniju "Lufthansa" ebreju pasažieru diskriminācijā un piespriedusi tai 4 miljonu ASV dolāru naudassodu - lielāko, kādu šī ministrija jebkad piespriedusi, teikts otrdien publicētā paziņojumā.

Lasiet arī

Sabiedrība Ar Baltkrievijā reģistrētu transportlīdzekli turpmāk nevarēs iebraukt Latvijā

No šodienas plkst.00.01 personām ar Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem - vieglajām pasažieru automašīnām - liegts iebraukt Eiropas Savienībā (ES) caur Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Krievijas robežšķērsošanas vietām, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Sabiedrība Latvijā plāno liegt uzturēties arī Baltkrievijā reģistrētām automašīnām

Tieslietu ministrija (TM) šobrīd izstrādā un iesniegs Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai likumprojektu, lai liegtu Latvijā uzturēties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem, tostarp šķērsot ar šādām automašīnām valsts robežu tranzītā. Jau pašlaik līdzīgs regulējums ieviests attiecībā uz Krievijā reģistrētām automašīnām.

Ekonomika Latvijā no Krievijas importēja vairāk graudaugu produktu nekā pirms gada

Latvijā šogad pirmajā pusgadā no Krievijas importēja 214 800 tonnu graudaugu produktu, kas ir par 2,7% vairāk nekā 2023.gada pirmajā pusgadā, kad importēja 209 129 tonnas, aģentūra LETA noskaidroja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Pasaule Ar jauno sankciju pakotni ES vēlas novērst sankciju pret Krieviju apiešanu

Ar jauno sankciju pakotni pret Baltkrieviju Eiropas Savienība (ES) vēlas novērst sankciju pret Krieviju apiešanu caur Baltkrieviju, vietnē "X" skaidro Ārlietu ministrija (ĀM).