Latvijā būs pieejama arī vietējā taksometru pasūtīšanas aplikācija

Ekonomika
LETA 16:00, 31.10.2023 0

Autotransporta direkcija (ATD) izsniegusi licenci uzņēmumam SIA "Grab Solutions" kā reģistrētam tīmekļvietnes vai mobilās lietotnes pakalpojuma sniedzējam "Smile Taxi".

 

Uzņēmuma vadītājs Toms Ābeltiņš norāda, ka "Smile Taxi" aplikācijas izveidi plānots pabeigt līdz šī gada 10.novembrim, un tā būs pieejama "App Store" un "Google Play" platformās.

"Šobrīd esam iestatīšanas beigu posmā, kas ietver pieslēgšanos Valsts ieņēmumu dienesta datu bāzēm precīzai uzskaitei, taksometru vadītāju integrāciju un funkcionalitātes testēšanu, papildina Ābeltiņš.

Tāpat ATD publiskotā informācija par reģistrētajiem mobilās lietotnes pakalpojuma sniedzējiem liecina, ka līdz šim Latvijā bija reģistrētas divas mobilo taksometru pasūtīšanas aplikācijas - "Bolt" un "Forus Taxi". Abas mobilās aplikācijas ir reģistrētas Igaunijā, līdz ar to mobilā aplikācija "Smile Taxi" patlaban būs vienīgā vietējā taksometru pasūtīšanas aplikācija Latvijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Dzīvokļu piedāvājums Rīgā aprīlī samazinājies par 6%

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, aprīlī dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā samazinājies par 6%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika LDDK: Jāsamazina virsstundu darba samaksas apmērs (+VIDEO)

"No komforta zonas būs jāizkāpj visiem," pauž Andris Bite.

Ekonomika NVA piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu darbinieku sagatavošanai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu vajadzīgo darbinieku sagatavošanai, īstenojot bezdarbnieka statusā NVA reģistrēto klientu praktiskās mācības darba vidē otrā, trešā vai ceturtā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālās kompetences ieguvei, informēja NVA.

Ekonomika Augsto tehnoloģiju nozares Latvijā ar valsts atbalstu kāpina peļņu (+VIDEO)

"Ir jāpaceļas augstāk par ikdienas situāciju, nepieciešams gudrot kaut ko savu, jaunu".

Lasiet arī

Ekonomika Noteiks maksimālo tarifu braucienam ar taksometru no lidostas

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Autopārvadājumu likumā, ar kuriem noteiks maksimālo tarifu braucienam ar taksometru no lidostas vai cita starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objekta un ieviesīs brauciena priekšapmaksas iespējas.

Ekonomika Latvijas taksometri ir gatavi atstāt ēnas (+VIDEO)

Šobrīd pakalpojumu sniedzējiem nav iespēju apkalpot vairāk nekā 100 000 braucienu mēnesī un vidējā cena ir augstāka nekā kaimiņvalstīs.

Ekonomika Lidosta «Rīga» ieviesīs taksometru vaučerus - ministrs

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" ieviesīs taksometru vaučerus, lai risinātu taksometru problēmu, liecina satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) paziņojums sociālajos tīklos.

Ekonomika 3 gadu laikā Latvijā ir par 1017 taksometru mazāk, ministrija ierobežo (+VIDEO)

Kaspara Briškena galvenās rūpes ir klimata tīrība un nodokļu nomaksa.