Latgales valstspilsēta ražo daudzus kilometrus optiskos kabeļus (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 18:26, 28.10.2023 0

Pērn Rēzeknes SEZ komercsabiedrībās kopumā tika radītas 82 jaunas darba vietas.

 

Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) Uzraudzības padomes sēdē tika apstiprināts Rēzeknes SEZ publiskais pārskats.

Rēzeknes SEZ pārvalde gada laikā saņēma 50 investoru pieprasījumus, tostarp izsūtīti 20 investīciju piedāvājumi un sagatavoti 30 nekustamā īpašuma piedāvājumi. Kopumā tika sniegtas 14 prezentācijas par Rēzeknes SEZ, tās priekšrocībām un iespējam. Pērnā gada komplekso pasākumu kopums rezultējās ar 2 jaunu komercsabiedrību iestāšanos Rēzeknes SEZ – alumīnija laivu ražotājs “Fishboat” RSEZ SIA un riepu pārstrādes uzņēmums SIA “Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas Heli Energy”. Jāpiebilst, ka pērn “Fishboat” RSEZ SIA apgrozījums pieauga līdz pat 1 miljonam eiro.

Rēzeknes SEZ komercsabiedrību kopējā uzkrātā ilgtermiņa ieguldījumu summa sasniedza 183 miljonus eiro, pagājušajā gadā tika noslēgti 5 līgumi par ieguldījuma projektiem, kas paredz uzņēmumu ražošanas tehnoloģiju modernizēšanu un ražošanas jaudas palielināšanu.

Rēzeknes SEZ uzņēmumi pērn nodarbināja 1270 strādājošos. Aptuveni 49% no nodarbinātajiem bija Rēzeknes valstspilsētas iedzīvotāji, savukārt, 41% Rēzeknes novada iedzīvotāji un 10% nodarbināto bija reģistrēti citās pašvaldībās. Lielākais darba devējs bija “OptoElektronika LV” RSEZ SIA, uzņēmums nodarbināja 361 darbinieku. Pērn Rēzeknes SEZ komercsabiedrībās kopumā tika radītas 82 jaunas darba vietas.

Pagājušajā gadā Rēzeknes SEZ pārvalde uzsāka arī jaunu tradīciju, organizējot kopīgas apmācības vairāku Rēzeknes SEZ komercsabiedrību darbiniekiem. Iegūstot jaunas zināšanas un iemaņas darba vides klimata uzlabošanai, tika aizvadīts “Efektīvas komunikācijas treniņš”, ko atzinīgi novērtēja pasākuma dalībnieki.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī

Sabiedrība Saeima konceptuāli atbalsta Rēzeknes pilsētas domes atlaišanu

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja Rēzeknes pilsētas domes atlaišanas likumprojektu.

Ekonomika Neskatoties uz finanšu krīzi Rēzeknē, siltumtīklu remonts turpinās (+VIDEO)

Uzsvars tiek likts uz atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanu un CO2 emisiju samazināšanu.

Kriminālziņas Atbildīgā komisija neatbalsta Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, balsīm daloties uz pusēm, šodien atbalstu nesaņēma valdības virzītais Rēzeknes pilsētas domes atlaišanas likumprojekts.

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.