Ekonomikas ministrija rosina atvieglot CSP pieeju uzņēmumu kontaktinformācijai

Ekonomika
LETA 02:26, 08.10.2023 0

Ekonomikas ministrija (EM) iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Statistikas likumā, lai atvieglotu Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) pieeju uzņēmumu kontaktinformācijai.

 

EM parlamentārā sekretāra Jurģa Miezaiņa priekšlikums paredz gan piešķirt tiesības CSP pieprasīt, gan noteikt pienākumu valsts institūcijām sniegt CSP to rīcībā esošo informāciju par juridisko personu vai šo personu apvienību paziņotajiem telefona numuriem un elektroniskā pasta adresēm. Attiecīgā informācija būtu jāsniedz atbilstoši CSP sagatavotajam uzņēmumu izlases sarakstam.

Kā skaidrots priekšlikuma pamatojumā, grozījumi nepieciešami, lai CSP varētu sekmīgi veikt savu uzdevumu par patiesas un ticamas statistikas sagatavošanu.

Pašlaik, ja nav pieejama personu kontaktinformācijai, nav iespēju uzrunāt un brīdināt uzņēmumu par statistikas datu iesniegšanas izpildi.

Tā vietā nepieciešams vērsties pie uzņēmumu administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā, saziņai izmantojot juridisko adresi, kā rezultāta CSP saskaras ar situācijām, ka uzņēmums nemaz neizņem ierakstītas vēstules, atzīmēts priekšlikuma pamatojumā.

EM parlamentārais sekretārs skaidro, ka piedāvātie grozījumi veicinās labo praksi valsts pārvaldes institūcijām savstarpēji sadarboties, kas ļaus efektīvāk sasniegt CSP mērķus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Ekonomika Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

Latvija un ASV apliecinājušas gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī