• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Latvijas Pasts» cenas nepaaugstinās, bet var samazināt apjomu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 09:24, 26.09.2023


"Rīgā ir jābūt vismaz 25 pasta nodaļām, un mums pašlaik ir 29 pasta nodaļas", - pauž uzņēmuma vadītāja.


"Latvijas Pasta" centrs pie Rīgas lidostas.

"Latvijas Pasta" jaunā vadītāja Beāte Krauze-Čebotare apgalvo, ka nākamgad cenas uzņēmuma pakalpojumiem nepieaugs, lai gan, iespējams, dažas pasta nodaļas Rīgā var tikt slēgtas.

"Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir arī noteikusi, kādam ir jābūt minimālajam pasta nodaļu skaitam. Piemēram, Rīgā ir jābūt vismaz 25 pasta nodaļām, un mums pašlaik ir 29 pasta nodaļas. Līdz ar to noteiktais pasta nodaļu skaits valstī būs. Jautājums drīzāk ir par to, kādā formātā pasta nodaļas strādās. Kā jau es minēju, manuprāt, pasta nodaļu darbiniekiem nebūtu jānodarbojas ar sūtījumu izsniegšanu, ja vien pats klients nav izteicis vēlmi, ka viņš sūtījumu grib saņemt tieši pasta nodaļā. Savukārt citus sūtījumus noteikti var novirzīt uz pakomātiem. Tāpat mēs jau šobrīd piedāvājam tādu pakalpojumu kā "Pastnieks dzīves vietā", un cilvēkiem ir iespēja saņemt pilnu pasta pakalpojumu spektru, kad pastnieks atbrauc pie viņa uz mājām. Šis darbības segments nākotnē pilnīgi noteikti pieaugs. Tādēļ ir jautājums par pakalpojumu klāstu tieši pasta nodaļās.

Ja runājam par tarifiem, tad termiņš, kad varējām iesniegt tarifu izmaiņas nākamajam gadam, ir beidzies. Mēs izmaiņas neesam iesnieguši, tādēļ tarifi 2024.gadam saglabāsies esošajā līmenī. Tie, kas visvairāk izjūt inflāciju, ir mūsu darbinieki, un šogad mēs esam izmaksājuši arī pabalstu inflācijas ietekmes kompensēšanai. LP lielā sāpe ir arī par to, kā mēs vispār varam palielināt darbinieku atalgojumu.

Šobrīd mums ir 2600 darbinieki. Protams, kā ikvienā lielā uzņēmumā notiek darbinieku rotācija un ir brīvas vakances, bet mēs pašlaik neredzam akūtu problēmu, ka mēs nevarētu piesaistīt darbiniekus. Ja kāds dodas prom, mēs salīdzinoši ātri varam atrast darbinieku vietā. Mēs arī šobrīd pārskatām veidu, kā strādā pasta nodaļas. Piemēram, Rīgā, Jelgavā un Mārupē mums ir pienākums piegādāt preses izdevumus līdz plkst. 8 rītā. Mēs pārskatām modeli, kā pastnieks šajās pilsētās veic sūtījumu piegādes, lai tas notiktu efektīvāk. Pašlaik šis modelis tiek testēts vairākās pasta nodaļās un ir plāns, ka šis jaunais modelis līdz nākamā gada vidum tiks ieviests visās Rīgas, Jelgavas un Mārupes pasta nodaļās".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Sabiedrība Plāno saglabāt 116 Latvijas pasta nodaļas

VAS "Latvijas pasts" izstrādājis jauno pasta nodaļu plānu, kas paredz visā valstī atstāt 116 pasta nodaļas, nodrošinot pakalpojumu visos reģionos un pilsētās, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Sabiedrība Būs jaunais pasta nodaļu koncepts

"Latvijas pasts" patlaban neslēgs nevienu pasta nodaļu,

Ekonomika Pasts ar SM apsver trīs stratēģiskos virzienus turpmākajam pasta nodaļu tīklam

Patlaban VAS "Latvijas pasts" ar Satiksmes ministriju (SM) apsver trīs stratēģiskos virzienus, kas iezīmētu turpmāko pasta nodaļu tīklu, aģentūrai LETA skaidroja pasta pārstāvji.