Rinkēvičs paziņo, kam jābūt ASV un Latvijas ekonomikas sadarbības pamatā

Ekonomika
VS.LV 03:56, 19.09.2023 0

ASV un Latvijas ekonomikas sadarbības pamatā ir jābūt produktiem un pakalpojumiem ar augstu pievienoto vērtību, ASV un Baltijas valstu stratēģisko investīciju samitā sacīja Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šonedēļ viesojas ASV.

 

Kā informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris, šodien Rinkēvičs piedalījās 2023.gada ASV un Baltijas valstu stratēģisko investīciju samitā, kurā pulcējās valdības pārstāvji, valstu investīcijas aģentūru pārstāvji, kā arī esošie un potenciālie ASV investori un uzņēmēji Baltijas valstīs.

Pasākuma mērķis bija veicināt ekonomisko sadarbību starp ASV un Baltijas valstīm.

Latvijas prezidents vērsa uzmanību uz Latvijas priekšrocībām ASV investoriem, piemēram, ASV investori var iegūt pieeju Eiropas Savienības (ES) vienotajam tirgum, vienlaikus, izmantojot efektīvu transporta, informācijas un telekomunikāciju tehnoloģiju (IKT) infrastruktūru, un augsti kvalificētā darbaspēka potenciālu.

Savā uzrunā Rinkēvičs akcentēja, ka ASV un Latvijas ekonomikas sadarbības pamatā ir jābūt produktiem un pakalpojumiem ar augstu pievienoto vērtību.

Šobrīd Latvija var atbalstīt nišas jomas ar augstu darbaspēka ekspertīzi tādos sektoros kā IKT, bioekonomika, biomedicīna, viedie materiāli un tehnoloģijas, kā arī ilgtspējīga enerģētika. Turklāt Baltijas valstis pēdējo gadu laikā piedzīvojušas ļoti strauju izaugsmi un līdz ar to ir dziļi integrētas ES un globālajos tirgos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Pasaule Pirmajam 6.janvāra iebrucējam ASV Kapitolijā piespriesti 53 mēneši cietumā

2021.gada 6.janvāra nemieru dalībniekam, kurš pirmais iebruka ASV Kapitolijā, ir piespriests 53 mēnešu cietumsods par sabiedriskām nekārtībām un likumpārkāpumiem, otrdien paziņoja prokurori.

Pasaule Bezdarbnieka pabalsta pieprasījumu skaitam ASV neliels kāpums

Bezdarbnieka pabalsta jauno pieprasījumu skaitam ASV pagājušajā nedēļā bijis neliels pieaugums pēc krituma iepriekšējās divās nedēļās, liecina Nodarbinātības ministrijas apkopotie dati.

Ekonomika Eksperts: ES un jaunattīstības tirgi ir relatīvi pievilcīgāki nekā ASV (+VIDEO)

Amerikā bija izteikti spēcīgs mājsaimniecību patēriņš un pakalpojumu sfēra, un vāja rūpnieciskā ražošana.

Pasaule ASV: Irāna ir atbildīga par hakeru uzbrukumiem Trampa vēlēšanu kampaņai

Irāna ir atbildīga par nesen notikušiem hakeru uzbrukumiem Donalda Trampa prezidenta vēlēšanu kampaņai, pirmdien paziņoja ASV drošības dienesti, apsūdzot Irānu mēģinājumos ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas šogad.