Četriem speciālistiem piešķirs Būvindustrijas lielo balvu par mūža ieguldījumu

Ekonomika
LETA 01:31, 19.09.2023 0

Apbalvojumu "Būvindustrijas lielā balva 2023" par mūža ieguldījums nozarē šogad saņems Vija Gēme, Ainārs Paeglītis, Leonīds Jākobsons un Uģis Šēnbergs, informēja apbalvojuma pārstāvji.

 

Gēme ir Cēsu novada būvvaldes vadītāja ar darba stāžu nozarē 48 gadi, Paeglītis ir Rīgas Tehniskās universitātes Ceļu un tiltu katedras vadītājs, Transportbūvju institūta direktors, kura darba stāžs nozarē ir 45 gadi.

Tāpat augstāko novērtējumu saņems Jākobsons, kurš ir Būvmateriālu ražotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs ar 47 gadu darba stāžu nozarē, kā arī Šēnbergs - arhitekts, pilsētplānotājs, arhitekts vadītājs, kura darba stāžs nozarē ir 45 gadi.

Šobrīd ir noslēgusies 2023.gada apbalvojumam "Būvindustrijas lielā balva" pieteikto pretendentu vērtēšana. Kopumā šogad apbalvojumam nozare bija izvirzījusi 38 pretendentus. Laureāti kategorijā "Gada inženieris/arhitekts 2023" un titula "Gada students 2023" ieguvēji tiks paziņoti balvu pasniegšanas ceremonijā 3.oktobrī VEF Kultūras pilī.

Specbalvu būvinženierim, kurš demonstrējis izcilu sniegumu kādā no galvaspilsētas pašvaldības projektiem, šogad pasniegs arī Rīgas dome. Tāpat kolēģiem un sadarbības partneriem ir iespēja izcelt labākos arī interneta balsojumā, lai noteiktu, kuram no apbalvojumam "Būvindustrijas lielā balva" nominētajiem šogad tiks pasniegta sabiedrības "Simpātiju balva".

Apbalvojums "Būvindustrijas lielā balva" šogad tiks piešķirts 11. reizi, un apbalvojuma principi paliek nemainīgi - valstiskā mērogā godināt labākos no labākajiem, profesionālākos un erudītākos būvinženierus un arhitektus, kuru devums nozarei un profesijai ir novērtējams visaugstākajā līmenī. Būvindustrijas lielo balvu - Pamatakmeni - apbalvojuma līdzšinējos desmit pastāvēšanas gados saņēmuši 120 nozares profesionāļu, un šogad viņiem piepulcēsies 10 jaunu laureātu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvija mācīs ES ražot zaļo ūdeņradi (+VIDEO)

Inovatīvā sistēma darbojas istabas temperatūrā, tai piemīt enerģētiskas priekšrocības ūdeņraža izdalīšanās ciklā.

Ekonomika Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena bijusi neveiksmīga

ASV eksprezidenta un prezidenta kandidāta Donalda Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena otrdien bija neveiksmīga, jo tika nopirkta tikai neliela daļa no digitālajiem žetoniem šajā tirgū.

Ekonomika LAD: zemes saimnieki var pieteikties 2025. gada ekoshēmu atbalstam (+VIDEO)

Resors ir ieinteresēts samazināt amonjaka ieviešanu.

Ekonomika ASV piespriež «Lufthansa» rekordlielu naudassodu par ebreju diskrimināciju

ASV Transporta ministrija ir apsūdzējusi Vācijas aviokompāniju "Lufthansa" ebreju pasažieru diskriminācijā un piespriedusi tai 4 miljonu ASV dolāru naudassodu - lielāko, kādu šī ministrija jebkad piespriedusi, teikts otrdien publicētā paziņojumā.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Veselība Par piektdaļu samazinājies ar Covid-19 slimnīcās nonākušo skaits

Oktobra otrajā nedēļā Latvijā slimnīcās ievietoti 64 jauni Covid-19 pacienti, kas ir par 17 pacientiem mazāk nekā nedēļu iepriekš, kad slimnīcās atradās 81 pacients, liecina Slimību un profilakses centra (SPKC) monitoringa dati.