Ar ko arvien vairāk pelna "airBaltic"? Būsiet pārsteigti!

Ekonomika
LETA 20:22, 22.08.2023 0

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" ieņēmumi no papildpakalpojumiem pirmajā pusgadā pieauguši par 39%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pavēstīja kompānijas ieņēmumu pārvaldības vecākā viceprezidente Eva Plakane.

 
Foto: LETA

Šā gada pirmajos sešos mēnešos "airBaltic" populārākie papildpakalpojumi bija reģistrētā bagāža, iepriekšējā sēdvietu rezervācija, kā arī smagā rokas bagāža, kuru apjoms salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaudzis attiecīgi par 10%, 24% un 40%, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Komentējot sēdvietu rezervāciju, pārstāvji norāda, ka kopumā to izvēlējušies vairāk nekā 14% no kopējā pasažieru skaita, turklāt 15.rinda ir viena no iecienītākajām. Taču tie pasažieri, kuru sēdvietas ir iekļautas biļetes cenā, dod priekšroku 5.rindai, kas atrodas uzreiz aiz biznesa klases, kā arī sēdvietām blakus avārijas izejām, kas sniedz papildu vietu kājām.

Kā ziņo "airBaltic", palielinājies arī to pasažieru skaits, kuri pēdējā laikā izvēlējušies ceļot kopā ar saviem mājdzīvniekiem. Salīdzinot ar 2022.gada pirmo pusgadu, "airBaltic" pārvadāto dzīvnieku skaits ir divkāršojies, šogad pārsniedzot 6600 dzīvniekus. No tiem 27% bija kaķi un 73% - suņi.

Pēdējā laikā ievērojami audzis pieprasījums pēc speciālā aprīkojuma pārvadājumiem (+83%), kas liecina par pasažieru sportisko aktivitāšu atgriešanos pirmspandēmijas līmenī. Ceļotāji lido kopā ar tādiem personīgiem priekšmetiem kā slēpes, golfa somas un sērfošanas dēļi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Asociācija: Pērn augusi Latvijas iedzīvotāju spēja aizņemties

Vidējās darba algas pieaugums pērn ir veicinājis Latvijas iedzīvotāju spēju aizņemties, tomēr augstās bāzes likmes un pieaugošie tēriņi daudziem likuši būt piesardzīgiem, informēja Finanšu nozares asociācijas pārstāvji, atsaucoties uz 2024.gada kreditēšanas indeksa datiem.

Ekonomika Latvijā ražotie elektriskie skrejriteņi ir pieprasīti dažādās nozarēs (+VIDEO)

“Praktiski katru nedēļu mēs sastopamies ar interesi vai kādu jaunu pielietojuma veidu".

Ekonomika Kāda ir vidējā kredīta summa jaunajam mājoklim?

Kopumā 2024.gada kreditēšanas indekss ir audzis par 5 procentpunktiem, kas ir mazāka izaugsme nekā pērn, taču vērojama pozitīva tendence - bankas spēj kreditēt un vēlas to darīt.

Ekonomika Stacija Grobiņos nodrošinās energosistēmas atdalīšanu no Krievijas (+VIDEO)

Katras sinhronā kompensatora jauda būs 100 megavoltampēri.

Lasiet arī

Ekonomika «airBaltic» akciju publisko piedāvājumu plāno izsludināt gada otrajā pusē

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" akciju publisko piedāvājumu plāno izsludināt gada otrajā pusē, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja aviokompānijas izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika «airBaltic» nepieciešams papildu finansējums. Atkal prasīs naudu no valsts?

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" plāno piesaistīt papildu finansējumu 100 miljonu eiro apmērā, teikts kompānijas auditētajā 2023.gada pārskatā.

Ekonomika Aviokompānijai «airBaltic» beidzot ir peļņa. Cik tā ir liela?

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 33,652 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, savukārt koncerna apgrozījums, salīdzinot ar 2022.gadu, palielinājās par 33,5%, sasniedzot 667,982 miljonus eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.