Latvenergo segs zivju resursiem nodarītos zaudējumus

Ekonomika
LETA 20:18, 16.08.2023 0

AS "Latvenergo" segs zivju resursiem nodarītos zaudējumus, pazeminot ūdens līmeni Pļaviņu HES, informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

 
Foto: LETA

Hidroelektrostaciju remontdarbi ir ikgadējs un neatliekams process, kas nepieciešams, lai ilgtermiņā nodrošinātu atbilstību vides un drošības prasībām. Arī Pļaviņu HES ūdenskrātuves ūdens līmeņa pazemināšana un remontdarbi saskaņoti VVD atbilstoši izsniegtajai Ūdens resursu lietošanas atļaujai, norāda uzņēmumā.

Jalinska norāda, ka diemžēl, ietekme uz zivju resursiem šajā gadījumā ir neizbēgama, tādēļ saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Saimnieciskās darbības rezultātā zivju resursiem nodarītā zaudējuma noteikšanas un kompensācijas kārtība" pēc remontdarbu veikšanas un ūdens līmeņa atjaunošanas ūdenskrātuvē, institūts "BIOR" veiks zivsaimniecisko ekspertīzi un aprēķinās zivju resursiem nodarītos zaudējumus.

Ņemot vērā BIOR atzinumu, VVD pieņems lēmumu par zivju resursiem nodarītajiem zaudējumiem un "Latvenergo" šos zaudējumus kompensēs.

Kā skaidro Jalinska, kompensācijas par zivju resursiem nodarītajiem zaudējumiem tiek ieskaitītas valsts budžetā Zivju fonda dotācijas veidošanai, no kura savukārt tiek finansēta zivju resursu pavairošana, atražošana, aizsardzība un izpēte.

Kā vēstīts, Pļaviņu HES ūdenskrātuvē no 14.augusta līdz 29.septembrim ieskaitot būs pazemināts ūdenslīmenis hidrotehnisko būvju atjaunošanas veikšanai.

Ūdenslīmeni pazeminās un noturēs augstuma atzīmju robežās no 68,5 līdz 69,14 metriem Latvijas augstuma sistēmā (LAS). Ņemot vērā hidroloģiskos apstākļus upē un elektroenerģijas sistēmas nosacījumus, ārkārtas situācijās ūdens līmenis var tikt pazemināts līdz 67,50 metriem LAS.

"Latvenergo" ziņo, ka šajā laikā notiks būvprojekta "Pļaviņu HES augšas bjefa balstu un atbalstsienu atjaunošana" otrās kārtas zemūdens konstrukciju atjaunošana - bojāto dzelzsbetona virsmu atjaunošana mainīgajā un zemūdens līmeņa zonā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Interesanti fakti Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)

Latvijas Mikologu biedrība sāks apzināt līdz mūsdienām saglabāto un ar sēnēm saistīto nemateriālo kultūras mantojumu.

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).