Rīgas restorāni iekļauti Skandināvijas gastronomijas ceļvedī. Kuri tie ir?

Ekonomika
LETA 11:02, 04.08.2023 0

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūru realizējusi projektu, kura rezultātā tapis Rīgas gastronomijas ceļvedis, kas publicēts ietekmīgā uz Skandināvijas tirgu orientētā gastronomijas emuārā andershusa.com, vēsta izdevums "Dienas Bizness".

 
Foto: LETA

"Ēdiens ir tas, kas mūs šoreiz mudināja apmeklēt Rīgu, un mūs pārsteidza tas, ko atklājām. Šķiet, ka pēdējos gados pilsētas kulinārijas ainava ir mainījusies, un daudzi jauni šefpavāri ir auguši meistarībā, īstenojot jaunas un aizraujošas koncepcijas. (..) Redzējām, ka daudzos restorānos tiek likts uzsvars uz ilgtspējību, tādā veidā popularizējot Rīgas aizraujošo un daudzveidīgo kulinārijas vidi," spriež Rīgas gastronomijas ceļveža autors, restorānu kritiķis un gastronomijas nozares eksperts Anders Husa.

Husa nedēļas garumā kopā ar satura veidotāju un dzīvesbiedreni Katlīnu Oru apmeklēja 23 ēdināšanas iestādes Rīgā un sniedza savu vērtējumu.

Lai prezentētu Rīgas gastronomijas piedāvājumu, ceļvedī iekļauti restorāni „MAX Cekot”, „Tails”, „Barents”, „3Pavāri” u.c. Tomēr, lai aina būtu pilnīga, tika vērtētas arī tādas Rīgai raksturīgas vietas kā „Kalve Cafe”, „Space Falafel”, „Kūkotava”, „Street Pizza” Āgenskalnā, „Molbery” un „Mīkla Bakery”.

Rezultātā tapa apraksti par 21 objektu, lai gan sākotnēji tika plānots izcelt 10 spilgtas vietas.

Gastronomijas tūrisma popularitāte pasaulē strauji aug un šogad LIAA Tūrisma departaments ir mērķtiecīgi strādājis, lai popularizētu šo nozari. Gardēži pasaulē ir ļoti prasīgi un konkurence šajā nozarē ir pietiekami augsta, tādēļ svarīgi nepārtraukti attīstīt restorānu kvalitāti un veicināt interesi par tiem starptautiskā līmenī. Tas ir veids, kā varam piesaistīt vairāk ārvalstu viesu.

"Šogad pēc LIAA pasūtījuma veiktajā tirgus pētījumā redzam, ka skandināvi pozitīvi vērtē Latvijas restorānu un bāru piedāvājumu. Ar ceļvedi potenciālajiem ceļotājiem vēlamies detalizētāk pastāstīt par Rīgas gastronomijas piedāvājumu. Husa ir profesionāļu vidē augsti novērtēts eksperts, kurš sniedzis savu skatījumu uz Rīgas piedāvājumu kulinārijas jomā. Mums šajā ziņā ir ar ko lepoties, tādēļ plānojam līdzīgus ceļvežus veidot arī par Latvijas reģionu piedāvājumu," uzsver LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.

Husa un Orra ir ēdienu un ceļojumu tēmai veltīta satura veidotāji. Viņi strādā Kopenhāgenā un vada lielāko un ietekmīgāko restorānu emuāru Skandināvijā. Viņu kopējā auditorija, sasniedz 500 tūkstošus lasītāju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pētījums: 30% Rīgas iedzīvotāju plāno iegādāties mājokli 3 gadu laikā (+VIDEO)

Tas izskaidrojams ne tikai ar dažādiem ekonomiskajiem faktoriem, bet arī mājokļu pieejamību.

Ekonomika Nākamgad varētu atjaunot pasažieru vilcienu satiksmi starp Viļņu un Daugavpili

Pasažieru vilcienu satiksmi starp Viļņu un Daugavpili varētu atjaunot nākamā gada pavasarī pēc dzelzceļa remontdarbu pabeigšanas Latvijā, ceturtdien paziņoja Lietuvas valsts dzelzceļa uzņēmuma "Lietuvos geležinkeliai" (LTG) pasažieru pārvadājumu kompānijas "LTG Link" pārstāvji.

Ekonomika Latvijā atsavināti 20% no nepieciešamajām «Rail Baltica» zemes vienībām

Patlaban Latvijā ir atsavināti 20% no nepieciešamajām dzelzceļa projekta "Rail Baltica" zemes vienībām, ceturtdien starptautiskajā nākotnes transporta un mobilitātes konferencē "Look at the Future of Mobility 2024" sacīja SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Ēriks Diļevs.

Ekonomika Eksperti: kāpēc «zaļais» transports Latvijā ir apstājies (+VIDEO)

Dīleri stāsta, ka vairs nevēlas pieņemt lietotus elektroauto, jo iespējamība tos pārdot ir ļoti maza.

Lasiet arī

Ekonomika Lielai daļa viesmīlības nozares uzņēmumu šo gadu noslēgs ar zaudējumiem

Šis gads viesmīlības nozarei apgrozījuma ziņā būs rekorda gads, ko lielā mērā ietekmējusi inflācija, vienlaikus, pieaugot izmaksām un sarūkot klientu maksātspējai, lielai daļai viesmīlības nozares uzņēmumu 2023.gads tiks noslēgts ar zaudējumiem, aģentūrai LETA atzina Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Andris Kalniņš.

Ekonomika LVRA: Problēmas viesmīlības nozarē ir jārisina nekavējoties

Problēmas viesmīlības nozarē ir jārisina nekavējoties, nevis gausi tās jāatliek, novērojot, kā viens pēc otra aizveras neskaitāmi viesmīlības uzņēmumi, aģentūrai LETA pauda Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) vadītājs Andris Kalniņš.

Ekonomika Ēdināšanas nozares uzņēmumu nodokļu parāds sasniedzis 44,2 miljonus eiro

Ēdināšanas nozarē strādājošo uzņēmumu nodokļu parāds ir sasniedzis 44,2 miljonus eiro, kas ir par 79% vairāk nekā pirms Covid-19 pandēmijas jeb 2020.gada sākumā, aģentūrai LETA pauda Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.