Par alkohola tirgošanu pasākumos Preiļos būs jāmaksā 45 eiro

Ekonomika
LETA 07:41, 16.06.2023 0

Par alkohola tirgošanu Preiļu pilsētas teritorijā rīkotajos pasākumos pašvaldībai maksājamā nodeva būs 45 eiro, liecina publikācijas precizējums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

 
Foto: LETA

Attiecīgie saistošie noteikumi "Latvijas Vēstnesī" bija publicēti jau ceturtdien, bet piektdien publicēts to precizējums.

Iepriekš bija norādīts, ka par alkohola tirgošanu pasākumos Preiļu teritorijā pašvaldības nodeva būs 50 eiro, taču tā bijusi tehniska kļūda, jo pareizais nodevas apmērs ir 45 eiro.

Savukārt par alkohola tirgošanu Preiļu novadā nodeva būs 25 eiro par pasākumu, kā jau tas tika vēstīts iepriekš.

Līdz šim alkoholu pasākumos varēja tirgot, samaksājot parasto nodevu par jebkādu ielu tirdzniecību svētkos, kas ir no diviem līdz pieciem eiro dienā atkarībā no norises vietas.

Pagājušajā gadā rudenī tika grozīti noteikumi "Par ielu tirdzniecības un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Preiļu novadā", kuros atsevišķi izdalīja nosacījumus alkohola tirdzniecības atļaujas saņemšanai.

Kā skaidro pašvaldībā, alkohola tirdzniecības nodeva atsevišķi izdalīta tādēļ, ka publiskajos pasākumos tradicionāli piesakās daudz tirgotāju, kas tirgo alkoholu, bet viņu maksātā nodeva nenosedza pašvaldības izdevumus par uzkopšanu pēc svētkiem un citus svētku rīkošanas tēriņus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Sabiedrība Saeima atbalsta alkohola tirgošanu līdz plkst.20

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz ieviest jaunus alkohola tirdzniecības laika ierobežojumus - no pirmdienas līdz sestdienai to varēs tirgot no plkst.10 līdz 20, bet svētdienās - no plkst.10 līdz 18.

Sabiedrība Saeima noraidīja alkohola iegādāšanās vecuma palielināšanu līdz 20 gadiem

Saeima šodien, otrajā lasījumā skatot grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, noraidīja priekšlikumu, kas būtu paredzējis alkoholiskos dzērienus aizliegt pārdot personām, kuras jaunākas par 20 gadiem.

Sabiedrība Alkohola iegādes vecuma palielināšanu varētu neattiecināt uz alu, sidru un vīnu

Atsevišķi deputāti varētu rosināt nemainīt pašlaik noteikto 18 gadu vecumu attiecībā uz alus, sidra un vīna iegādi, tādējādi plānoto 20 gadu ierobežojumu attiecinot tikai uz stiprākiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Sabiedrība Saeima neierobežos alkohola tirgošanu degvielas uzpildes stacijās

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums.