VID sācis aptuveni 150 kriminālprocesus par sankciju pārkāpumiem

Ekonomika
LETA 18:55, 31.03.2023 0

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir sācis ap 150 kriminālprocesiem par pret Krieviju un Baltkrieviju noteikto sankciju pārkāpumiem, piektdien mediju pasākumā sacīja VID ģenerāldirektores vietnieks muitas jomā Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls.

 

Kopš kara sākuma Latvijā VID Muitas pārvalde noraidījusi 3692 kravas saistībā ar pret Krieviju un Baltkrieviju noteikto sankciju pārkāpumiem.

Sankciju pārkāpumu riska novēršanai VID Muitas pārvalde veikusi 131 812 dokumentu kontroles un 4047 fiziskas kravu kontroles.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktora pienākumu izpildītājs Dairis Aniņš informēja, ka no sāktajiem 150 kriminālprocesiem kriminālvajāšanai patlaban nosūtīti trīs kriminālprocesi.

Nelielo kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīto procesu skaitu Aniņš skaidroja ar sarežģīto un ilgo starptautiskās palīdzības pieprasīšanas procesu.

Tāpat saistībā ar sankciju pārkāpumiem pieņemti 29 lēmumi par lietisko pierādījumu nodošanu realizēšanai, kā arī pieņemti divi lēmumi par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanai juridiskai personai, piebilda Aniņš.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Ekonomika Būtiski mainīti principi, pēc kādiem mājsaimniecības nodod elektrību tīklā

Atbilstoši grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā ar maiju sāks darboties neto norēķinu sistēma, kas paredz mājsaimniecību ar saules paneļiem savstarpējos norēķinus naudas izteiksmē.

Ekonomika Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus

Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus, tomēr arvien vairāk cilvēku pirkumiem sāk izmantot arī mobilos telefonus, liecina starptautiskā interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" veiktās aptaujas dati.

Ekonomika Latvijas augstskolas izstrādājušas viedās enerģijas projektu par 1 160 000 eiro

Tiks izstrādāta arī interaktīva platforma klimata pārmaiņu mazināšanas pasākumu simulēšanai.

Lasiet arī

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Kultūra Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli

Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli "Laika upes liecinieki", paziņo Rīgas dome.