Kažokzvēru audzētājs no Latvijas valsts grib piedzīt 56 miljonus eiro

Ekonomika
VS.LV 12:57, 28.03.2023 0

2023.gada 24.martā Nīderlandes uzņēmums “Van Ansem Participaties BV”, kas Latvijā audzē kažokzvērus apģērba darināšnai, iesniedzis Latvijas valdībai paziņojumu par nolūku celt ieguldījumu prasību pret Latvijas Republiku par ieguldījumu aizsardzību vismaz 56 miljonu eiro vērtībā, informē “Sorainen”.

 

Tāpat dienu iepriekš pēc “Van Ansem Participaties BV” meitas sabiedrības SIA "Baltic Devon Mink" pieteikuma tika ierosināta lieta Satversmes tiesā, lūdzot vērtēt likuma "Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā" atbilstību Satversmei.

“Van Ansem Participaties BV” grupas uzņēmumu nākotne Latvijā un veiktie ieguldījumi tiks zaudēti, ja Saeimas 2022.gada 22.septembrī pieņemtais likums "Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā" stāsies spēkā šobrīd paredzētajā kārtībā.

Proti, ar šiem likuma grozījumiem Saeima bez kādām plašākām diskusijām vai konsultācijām ar nozares pārstāvjiem, sākot ar 2028.gada 1.janvāri pilnībā aizliedz konkrētu lauksaimniecības jomu - kažokādu dzīvnieku audzēšanu kažokādu ieguvei. Aizliegums attiecas arī jau uz esošajiem uzņēmumiem un neparedz nekādu kompensācijas mehānismu par veikto ieguldījumu un biznesa zaudēšanu.

Firma ir paziņojusi par nolūku spert visus nepieciešamos soļus savu ieguldījumu aizsardzībai, kas ietvers arī prasības celšanu par ieguldījumu aizsardzību un ciesto zaudējumu kompensāciju, ja likumā netiks paredzēts adekvāts kompensācijas mehānisms un saprātīgs pārejas periods. Ja lieta nonāks līdz tiesai, šis būs pirmais ieguldījumu strīds, ko pēc Civilprocesa likumā noteiktās piekritības skatīs Ekonomisko lietu tiesa.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Interesanti fakti Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)

Latvijas Mikologu biedrība sāks apzināt līdz mūsdienām saglabāto un ar sēnēm saistīto nemateriālo kultūras mantojumu.

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).