Latvijas Banka publicējusi ilgtspējības pārskatu. Par ko informē?

Ekonomika
LETA 12:57, 27.03.2023 0

Latvijas Banka ir publicējusi pirmo ar klimatu saistītās informācijas atklāšanas pārskatu par 2022.gadu, sniedzot ieskatu centienos veicināt ilgtspējīgu attīstību un risināt vides, sociālās un pārvaldības jautājumus, informēja Latvijas Bankas pārstāvji.

 

Pārskatā uzsvērta Latvijas Bankas apņemšanās integrēt ilgtspējību ieguldījumu procesā un aprakstīti galvenie sasniegumi klimata risku mazināšanā, sociālās atbildības un pārvaldības jomā. Pārskatā arī izklāstītas Latvijas Bankas pārvaldības, stratēģijas un risku vadības prakses, kā arī pieeja ar klimatu saistīto risku pārvaldībā nemonetārās politikas ieguldījumu portfeļos.

Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks skaidro, ka ilgtspējības pārskats ir svarīgs solis, turpinot integrēt ilgtspējību ieguldījumu pārvaldībā un ar to saistīto lēmumu pieņemšanas procesos. Latvijas Banka apzinās ilgtspējīgas attīstības nozīmi un ir apņēmusies dot ieguldījumu tādu globālo izaicinājumu risināšanā kā klimata pārmaiņas, bioloģiskās daudzveidības saglabāšana un nevienlīdzība.

Pārskatā Latvijas Banka informē, ka ir būtiski samazinājusi oglekļa pēdas nospiedumu attīstīto tirgu akciju portfelī - salīdzinājumā ar 2021.gadu portfeļa oglekļa pēdas nospiedums ir samazināts par 47%.

Kazāks norāda, ka, risinot ar klimatu saistītas un ilgtspējības problēmas, Latvijas Banka var radīt ilgtermiņa vērtību sabiedrībai, veicināt ilgtspējīgu nākotni un iedvesmot visu Latvijas finanšu sektoru seko šai iniciatīvai.

Latvijas Bankas pārskati par ilgtspējību ir daļa no visu Eirosistēmas centrālo banku eiro denominēto nemonetārās politikas ieguldījumu portfeļu ar klimatu saistīto finanšu pārskatu publikācijām, kurās izmantots kopējs ietvars, kas definē minimālās šādu pārskatu sagatavošanas prasības, balstoties uz "Task Force on Climate-related Financial Disclosures" ieteikumiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Rīgā norisināsies zinātnē balstīto tehnoloģiju nozares konference

Šā gada 16.maijā un 17.maijā Rīgā, konferenču centrā "Fantadroms", notiks zinātņietilpīgo tehnoloģiju nozares konference "Deep Tech Atelier 2024", informē pasākuma organizatori.

Ekonomika Šosezon ASV ultra luksusa klases kruīza laineris Rīgā viesosies 5 reizes (VIDEO)

Šogad būs sagaidāms lielāks skaits vācu tūristu, tostarp ģimenes ar bērniem.

Ekonomika Kāpēc uzņēmēji nedrīkst Grobiņā būvēt biznesa centru (+VIDEO)

"Mēs ilgus gadus maksājam nomas maksu par zemes gabalu".

Ekonomika Celtniecība Latvijā varētu ilgt 7 gadus, sacīja uzņēmējs (+VIDEO)

Galvenās problēmas ir darbaspēka pieejamība, valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību lomas valsts attīstībā un administratīvais slogs.

Lasiet arī

Veselība Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Linda Rudzroga.

Sports Olimpiskā uguns rīt ieradīsies Francijā

Trešdien Francijas ostas pilsētā Marseļā ieradīsies olimpiskā uguns, un paredzams, ka to sagaidīs ap 150 000 cilvēku.

Veselība Īsa medikamentu lietotāju enciklopēdija: ko farmaceits iesaka (+VIDEO)

Tablešu, kapsulu un dražeju regulārai lietošanai labi palīdz tablešu organizatori.

Ekonomika Latvijā 63% iedzīvotāji izvēlētos investēt nekustamajā īpašumā

Ja būtu pieejami brīvie līdzekļi, 63% Latvijas iedzīvotāju izvēlētos tos ieguldīt nekustamajā īpašumā, iegādājoties mājokli, zemi vai meža īpašumu, liecina bankas "Citadele" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veiktās aptaujas dati.