Biļešu serviss varētu pārsūdzēt Dziesmu svētku biļešu tirdzniecības konkursu

Ekonomika
LETA 17:48, 17.03.2023 0

SIA "Biļešu serviss" vērtēs iespēju pārsūdzēt Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības konkursa rezultātu, sacīja "Biļešu serviss" padomes priekšsēdētājs Svens Nūtmans.

 
Foto: LETA

Viņš norādīja, ka patlaban kompānija vēl nav saņēmusi rakstisku paziņojumu par konkursa rezultātiem, un turpmākās darbības sekos pēc to iegūšanas.

"Ir savādi, ka publiskā telpa par konkursa rezultātiem tika informēta pirms konkursa dalībniekiem," sacīja Nūtmans, piebilstot, ka šāda rīcība no Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) puses var liecināt par steigu parakstīt līgumu un tikai tad sniegt formālu atbildi konkursa dalībniekiem.

Viņš uzvēra, ka šis nav veids, kā godīgi sadarboties ar uzņēmējiem un visa iepirkuma procedūra liecina, ka LNKC jau iepriekš iecerējis biļešu tirdzniecību uzticēt SIA "Biļešu paradīzei".

"Konkursa noteikumi liecināja, ka, ja pat es vēlētos uzdāvināt Latvijas kultūras kopienai pakalpojumu bez maksas, pat tad mēs nevarētu uzvarēt," norādīja Nūtmans.

Viņš pauda cerību, ka kādu dienu iepirkuma procedūras Latvijā tiks veiktas godīgāk un caurspīdīgāk.

LETA jau vēstīja, ka LNKC iepirkumā par Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības un biļešu elektroniskās kontroles nodrošināšanu uzvarējis tirgotājs "Biļešu paradīze".

Iepirkumam bija pieteikušies divi pretendenti - SIA "Biļešu paradīze" un SIA "Biļešu serviss". "Biļešu paradīzes" piedāvājums atzīts par saimnieciski izdevīgāko.

LNKC pārstāve Linda Ertmane norāda, ka atbilstoši Publisko iepirkumu likumam, pēc uzvarētāja paziņošanas desmit dienu laikā pretendenti var apstrīdēt rezultātus. Ja tas nenotiks, LNKC parakstīs līgumu un uzsāks gatavošanos XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju biļešu tirdzniecības procesa nodrošināšanai aprīlī.

Jau rakstīts, ka iepirkuma piedāvājumu iesniegšanas termiņš tika pagarināts, jo "Biļešu serviss" bija Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) apstrīdēja atsevišķus iepirkuma nolikuma nosacījumus. IUB atzina, ka LNKC ir tiesības prasīt nepieciešamos kvalitātes kritērijus, līdz ar to sūdzība tika noraidīta.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks Rīgā no 30.jūnija līdz 9.jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē LNKC.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Biļešu serviss" 2021.gadā strādāja ar 362 003 eiro apgrozījumu, kas ir par 37,7% mazāk nekā gadu iepriekš, kamēr uzņēmuma zaudējumi saruka 2,2 reizes - līdz 175 262 eiro.

"Biļešu serviss" reģistrēts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 28 450 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Igaunijā reģistrētais "AS Piletilevi".

Savukārt uzņēmuma "Biļešu paradīze" apgrozījums 2021.gadā bija 1,036 miljoni eiro, kas ir par 17% vairāk nekā 2020.gadā, kā arī uzņēmums gadu noslēdza ar 209 011 eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš. "Biļešu paradīze" reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 37 500 eiro. 2020.gada februārī par "Biļešu paradīzes" vienīgais īpašnieks ir AS "Delfi".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Ekonomika Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Lasiet arī

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.