LTA prezidents Danusēvičs nosūta zemniekus pamācīties uzņēmējdarbības pamatus

Ekonomika
VS.LV 12:07, 17.02.2023 0

Komentējot kritisko situāciju piena nozarē un piena lopkopības nozares pārstāvju neapmierinātību, Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henrihs Danusēvičs izteicies visai skarbi, aicinot zemniekus ieepazīties ar uzņēmējdarbības ābeci.

 
Foto: LETA

"Ja piens veikalā maksā vienu eiro, tad veikalā tas ir par 80 centiem pirms valsts uzliktā nodokļa [PVN]. Tātad par tiem 30 centiem, kas pa vidu, piens ir jāaizved pie pārstrādātāja, jāsapilda pudelēs, jāaizved līdz veikalam, jāiekrauj plauktā un jāpārdod cilvēkam," TV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" skaidro Danusēvičs.

Nu būtu labi, "ja zemnieki vismaz vai nu pastudētu uzņēmējdarbības pamatus, vai atnāktu aprunāties. Jo tāda konfrontācija ir pilnīgi lieka. Turklāt jāsaka, ka zemnieki saņem arī divu veidu dotācijas - gan Eiropas Savienības, gan valsts dotācijas. Tirgotāji par piena pārdošanu nekādu dotāciju nesaņem."

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Ekonomika Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Lasiet arī

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sports Latvijas hokeja izlasei pievienojas uzbrucējs Dzierkals

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas pirms gaidāmā pasaules čempionāta piektdien papildināja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.